|

TPS snurrade upp Sport rejält – Pitsi över för örnarna

NyhetsbildZoom
Tony Sund och Ville Saukko spelade i tredje backparet när Sport mötte TPS. Matchen blev en bister upplevelse för Sport. Foto: Arash Matin
Ett taggat TPS var betydligt vassare än Sport i kampen om en semifinalplats i Pitsiturneringen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

PITSITURNERINGEN Grupp B

  • TPS – Sport 2–0 (1–0, 1–0)


TPS kom till Pitsiturneringen med tre femmor och inledde med en 2–0-förlust mot Pelicans. Men mot ett Sport som gjort åtta ändringar i laguppställningen jämfört med sin öppningsmatch mot Pelicans, och bland annat plockat in unga förmågorna Eetu Mäki, Miro Lehtimäki och Tobias Åkerman, tog Åbolaget kommandot direkt.

Danska yttern Patrick Björkstrand kom loss redan innan halvminuten spelats då Sport slarvade med sitt första byte, men Mika Järvinen parerade. Centern Oula Palve var näste man att prova, men Järvinen glänste med plocken.

Oskari Manninen tog matchens första utvisning för en fasthållning på Palve. Amerikanska yttern Zach Budish serverades mitt framför målet, men Järvinen sprattlade vilt där han låg på isen och lyckades sätta stopp.

Öppningsmålet kom i stället i spel fem mot fem när backen Santeri Lukka avlossade ett handledsskott från blå och centern Hannu Kuru fick till en styrning mitt i trafiken framför målet. 1–0 efter 5.34.

Sport fick prova på powerplay efter att Antti Kalapudas fällts framför TPS-målet av backen Jani Forsström. Det blev ett par avslut, men ganska tama sådana.

Efter det var det Roope Talajas tur att vila i två minuter efter en slashing i anfallszon. TPS flyttade runt pucken bra och kom till flera avslut, men Järvinen stod pall. Sports målvakt hade femton räddningar i första perioden, jämfört med TPS-målvakten Rasmus Tirronens åtta.

TPS spädde på i början av andra perioden när yttern Teemu Väyrynen drog i väg ett fladdrigt skott som kan ha tagit studs framför målet. 2–0 var ett faktum efter 16.31.

Strax efter klingade det till i målramen bakom Järvinen. Sport hade svårt att skapa ordentliga anfall medan TPS lirade med bra självförtroende och intensitet och fortsatte peppra på mot Järvinen.

Med knappa fyra minuter kvar drev Tobias Åkerman upp ett bra anfall. Den unga backen gav över till Talaja, men denne lyckades inte peta in pucken från nära håll.

Strax efter plockade Sport ut Järvinen. Talaja var framme och provade igen, men pucken fastnade någonstans i Tirronens utrustning.

I den betydelselösa straffläggningen sköt Erik Riska förbi varpå Björkstrand såg till att TPS vann även den.

Sports laguppställning

  • Roope Talaja − Robert Arrak − William Rapuzzi
  • Toni Kallela − T.J. Foster − Miro Lehtimäki
  • Aleksi Ainali − Antti Kalapudas − Jesse Paukku
  • Gustav Willman Borvik − Erik Riska – Eetu Mäki
  • Oskari Manninen − Toivo Pennanen
  • Tobias Åkerman − Valtteri Viljanen
  • Tony Sund − Ville Saukko
  • Mika Järvinen (Sami Aittokallio)

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Sport

Underhållande hockeymatch - Hermes slog TuTo

ISHOCKEY Hermes och Åbolaget TuTo bjöd på säsongens hittills bästa match i Karleby.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan