|

Serena Williams: Känt mig som en dålig mamma

NyhetsbildZoom
Serena Williams. Foto: Tony Avelar/AP/TT
Hon drog sig ur veckans tävling i Montreal av personliga skäl. Nu berättar tennisstjärnan Serena Williams, 36, om en ihållande förlossningsdepression. "Jag har känt mig som en dålig mamma", skriver hon i sociala medier.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Serena Williams, 36, har tidigare berättat om de svåra komplikationer hon drabbades av efter förlossningen av hennes dotter Alexis Olympia i september förra året.

"Jag dog nästan", skrev hon i en krönika för CNN.

Nu har hon delat med sig om hur tuff den senaste tiden varit rent psykiskt.

"Förra veckan var svår för mig. Jag gick inte bara igenom en del tunga personliga saker, utan var också i en svacka. För det mesta kände jag mig som en dålig mamma. Jag har läst i flera artiklar att förlossningskänslor kan vara i upp till tre år om man inte tar tag i det", skriver Williams på sociala medier och refererar till förlossningsdepression.

Williams, som i helgen drog sig ur Rogers Cup i Montreal, menar att det har känts svårt att balansera sitt tennisarbete och familjen.

"Det är fullt normalt att inte känna att jag gör tillräckligt mycket för mitt barn", skriver hon.

Inlägget har hyllats för sin ärlighet, och stöd har kommit från flera håll – bland annat tennisvärlden.

"Du är en stentuff kvinna!", skriver tidigare världsettan Andy Roddick.

Det här är förlossningsdepression

  • Depression efter förlossningen är ett allvarligare problem som drabbar en av tio. Liksom andra depressioner går den över till slut, men kan pågå i många veckor eller månader och innebär ett stort lidande. Därför finns det anledning att sätta in åtgärder som gör förloppet så kort som möjligt.
  • Depressionen kan uppträda när som helst under det första året efter förlossningen, men börjar vanligen under det första halvåret.
  • Källa: Psykologiguiden.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

Backsitsen har gett Robin Holländer en nytändning

INNEBANDY Rumphuggen är ett ord som mycket väl beskriver Robin Holländers förra säsong. Det var ytterst sällan som publiken fick se Blue Fox-centern i aktion.

Nyhetsbild
Lokalt

Närpes gick bäst i Österbotten – Kaskö hade minst i kassan

Närpes ekonomi gick som smort i fjol medan Nykarlebys knäade. Larsmo hade mest cash i kassan och Kaskö hade minst.

Nyhetsbild
Lokalt

Besvikelse över NTM:s beslut – orsakar många frågor

JAKOBSTAD Den planerade fiskodlingen utanför Jakobstad väcker diskussion och frågetecken på det lokala planet.

Nyhetsbild
Lokalt
1

Profur försöker få finländska kvinnor att köpa päls

NYKARLEBY Kritiker mot pälsnäringen släpper inte längre ut djur ur burar. Profurs nya kommunikationschef bemöter kritiken mot pälsnäringen på sociala medier och i politiska kabinett.

Mest läst senaste veckan