|

Gretzky blir ambassadör för KHL-klubb

NyhetsbildZoom
Wayne Gretzky. Foto: Christopher Katsarov/AP/TT
Wayne Gretzky har utsetts till global ambassadör för KHL-laget Kunlun Red Stars i Kina.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Syftet är att legendaren ska öka intresset för ishockey i Peking inför de olympiska spelen 2022.

Gretzky ska fokusera på ungdomsutvecklingen i landet. En hockeyskola för ungdomar i åldrarna 8-17 år i Gretzkys namn ska startas i Peking och tanken är att skolan ska spridas till 20 platser i landet.

– Att få honom att bli en del av hockeyns tillväxt i Kina inför 2022 kommer att främja intresset och deltagandet för sporten, särskilt hos ungdomar, säger Kunlun Red Stars vd Ao Meng enligt AP.

12-18 september är planerna att Gretzky ska besöka Peking, Shenzhen och Shanghai i Kina. NHL-lagen Boston Bruins och Calgary Flames ska spela två träningsmatcher i Kina under försäsongen, en i Shenzhen och en i Peking.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan