|

Kramer tog EM-silver: Känns underbart

NyhetsbildZoom
Andreas Kramer firar EM-silvret på 800 meter. I bakgrunden guldmedaljören Adam Kszczot, Polen. Foto: Jessica Gow/TT
Andreas Kramer glänste i försök och semifinal.Han höll bra även i EM-finalen på 800 meter. Svensken tog silver i Berlin.– Med ett varv kvar kände jag att jag låg perfekt. Det känns underbart, säger 21-åringen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I både försök och semifinal ledde Andreas Kramer loppen från start till mål.

I EM-finalen på 800 meter tvingades han släppa ifrån sig tätpositionen – men kom tillbaka och tog silver.

Av bara farten tangerade Kramer sitt nysatta svenska rekord, 1.45,03.

Polacken Adam Kszczot tog guld och fransmannen Pierre-Ambroise Bosse blev bronsmedaljör i Berlin.

– Kszczot är alltid stark i mästerskap. Jag är skitglad för mitt silver. Jag trodde inte att jag skulle ta medalj. Det är något jag drömt om på ett seniormästerskap, säger Kramer till SVT.

Efteråt gjorde Kramer ett halvt ärevarv draperad i den svenska flaggan.

– Jag har fått göra det på juniormästerskap och det var magiskt. Något man strävar efter att göra och nu har jag fått göra det igen, säger han.

Sin vana trogen tog Kramer kommandot i finalen men en bit in på andra varvet svepte Bosse förbi och när även Kszczot passerade honom var han nere på tredje plats.

– Jag var beredd på en tempohöjning. Det passade bara bra för mig att någon annan ville göra jobbet, säger Kramer som tog sig förbi Bosse på upploppet.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan