|

Jämnt mellan ÖID-lagen i Ungdomens Jukola

Stafetten Ungdomens Jukola avgjordes i Saarijärvi på lördagen. ÖID-lagen var inte med i tätstriden, men gick i stället en jämn kamp mot varandra.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Efter sju sträckor och totalt över fyra timmar i skogen sprang fyra ÖID-lag i mål inom nitton minuter.

Falken blev 67:e, Solf IK 78:e, Närpes OK 82:a och IF Brahe 86:e. Vaasan Suunnistajat från granndistriktet blev dessutom 92:a när den 33:e upplagan av Ungdomens Jukola avgjordes i Saarijärvi på lördagen.

Falken fick tiden 4.07,30. Laget inledde också bäst. Emil Jansson var sjätte på startsträckan, 2.42 efter täten. På de sex följande etapperna höll sig laget på placeringar mellan 53 och 67.

Det var fler ÖID-orienterare som var snabba på sina sträckor. Solf IK:s Olivia Hahn var sjätte på den femte etappen, Närpes OK:s Linnéa Halonen elfte på den sjätte etappen och hennes klubbkamrat Ellinor Halonen tjugoandra på den andra etappen. Alla tre var drygt tre minuter efter den som var snabbast på respektive etapp.

Kouvolan Suunnistajat vann stafetten efter en tuff dust mot Espoon Suunta på den sista etappen. Ett bättre vägval fyra kontroller före mål avgjorde till Kouvolas fördel. Espoon Suunta blev tvåa och Lynx trea.

Ungdomens Jukola är en stafett som består av sju sträckor fördelade på olika åldersklasser från 14 till 18 år.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Polisen ger anvisningar: Så här gör du om du möter en varg

Vet du när du ska ringa nödcentralen eller när man ska kontakta en rovdjurskontaktperson vid ett vargmöte? Polisen informerar om hur man ska göra.

Nyhetsbild
Lokalt

Ullavabor vill lämna Karleby – "Karleby motsätter sig inte om det är majoritetens vilja"

Karleby Delar av Ullava vill lämna Karleby och höra till Kaustby eller Toholampi i stället. Geografin och skolfrågor ligger bakom planerna.

Nyhetsbild
Lokalt

Wilma och Matilda pratade bäst – "Det var roligt att få uttrycka en åsikt"

KARLEBY Det blev både språkbad och övning i att tala inför publik när österbottniska gymnasieelever tävlade i retorik på tisdagen.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan