Han ville, han försökte, han prickade ribban men på nytt verkade Kane snuvas på det efterlängtade målet. Inte undra på att större delen av laget kastade sig över den engelske landslagsanfallaren när han äntligen noterade sitt allra första ligamål i augusti.

Kane såg rätt glad och lättad ut själv. Det dröjde 15 ligamatcher och 1 069 spelade minuter innan han fick till det.

När han placerade in bollen tätt intill bortre stolen betydde det också 3–1 i Londonderbyt mot nykomlingen Fulham och samtidigt serieledning. Tre poäng som Kane & Co fick jobba för sedan Aleksandar Mitrovic sittande på baken nickat in kvitteringen efter Lucas Mouras 1–0.

Mitrovic hade dessutom en boll i stolpen. Men sedan klev Kieran Trippier fram och drämde in en frispark varpå Kane avgjorde på Wembley.

Maurizio Sarri och Unai Emery är nyanställda managers i Chelsea och Arsenal och båda har en hel del arbete framför sig. Det undgick ingen på Stamford Bridge. Offensivt finns det kvaliteter i överflöd hos båda klubbarna, men försvarsmässigt?

Det var öppna spjäll i första halvlek. Arsenal bjöd Pedro och Alvaro Morata på varsitt mål innan Chelsea fick för sig att artigt bjuda tillbaka. Henrich Mchitarjan och Alex Iwobi tackade och tog emot. Dessutom brände Arsenal några utmärkta lägen.

Resterande 45 blev tajtare – och Chelsea fick sista ordet. Med tio minuter kvar gjorde Marcos Alonso 3–2, framspelad av Eden Hazard.

Chelsea har full pott efter två omgångar medan Arsenal väntar på sin första poäng under Emery.

En hård och perfekt placerad nick av Matt Doherty öppnade målskyttet för Leicester i 2–0-segern. Grejen? Doherty spelar för Wolverhampton.

På Goodison Park gjorde brasilianaren Richarlison sitt tredje mål för säsongen för Everton. Det bidrog till 2–1 mot Southampton.

West Ham har det jobbigt. Chanslöst mot Liverpool i premiären och i hemmaöppningen vände Bournemouth efter pausen (Callum Wilson och Steve Cook) och vann med 2–1.

Nykomlingen Cardiff har 180 minuter in i återkomsten i Premier League inte lyckats peta in en boll, men har i alla fall tagit den första poängen. Hemmapremiären mot Newcastle – som också tog sin första poäng – slutade mållös.

Då hade ändå Cardiff favören av att vara en man mer på planen under de sista 25 minuterna sedan Newcastle drabbats av en utvisning.

Inhopparen Isaac Hayden hade ingen lyckad eftermiddag hos det svartvitrandiga. Han kom in lagom till andra halvlek men 20 minuter senare fick han ett direkt rött kort för en ovårdad tackling bakifrån på Cardiffs Josh Murphy.

Men ännu värre hade Kenedy det.

Newcastle fick ett gyllene tillfälle att avgöra i den sjätte tilläggsminuten men Neil Etheridge gick åt rätt håll på Kenedys straff.

Etheridge har redan räddat två straffar i säsongsstarten.