|

Mer pengar till Fed Cup som byter format

NyhetsbildZoom
Sloane Stephens och USA möter Tjeckien i årets final i Fed Cup. Nästa år spelas tävlingen i ett nytt format. Arkivbild. Foto: Claude Paris
Damernas lagturnering Fed Cup får högre prispengar och avgörs över en vecka. Det internationella tennisförbundet, ITF, meddelar att prispengarna höjs från 3,7 miljoner dollar till 7,5 miljoner dollar.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Tävlingen ska framöver avgöras mellan 16 nationer under en vecka, i en arena, i stället för över ett helt år.

Två andra nyheter är att det blir fem spelare i lagen och att det tredje setet avgörs i ett tiebreak. Allt för att minska slitaget på spelarna.

ITF meddelade för en vecka sedan att man också förändrar herrarnas Davis Cup från och med nästa säsong. Även där blir det höjda prispengar och spel under en vecka i november med start 2019.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan