|

Tredje raka segern för Jaro – Olusanya avgjorde mot HIFK

NyhetsbildZoom
Inhopparen Anthony Olusanya gjorde matchens enda mål då Jaro bortabesegrade HIFK. Foto: Santeri Jutila/Arkiv
Anthony Olusanya sköt in 1–0 stolpe in i den 80:e minuten. Detta efter att han hade snappat upp en lös boll och avancerat i djupled för att avlossa bössan från cirka 20 meter.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

HIFK satt i förarsätet under stora delar av den första halvleken, men Jaro lyckades hålla nollan. Detta bland annat efter tur med ett domslut.

Mohamed Hussein var inblandad i två av de tre målchanser HIFK fick i den första halvleken. Efter att Johan Brunell inte lyckades reda ut en en mot en-situation efter en djupledsboll i den 5:e minuten fick vänsteryttern Hussein skottläge ur snäv vinkel, men Emil Öhberg lyckades parera.

Tio minuter senare var måltjuven Pekka Sihvola nära, nära att få fram foten på en djupledsboll, men missade knappt. Efter den första kvarten kom Jaro bättre in i matchen och fick till stånd längre passningskedjor, men inga farliga målchanser.

En närkamp mellan Kareem Moses och Hussein i den 35:e minuten såg också ofarlig ut, men Moses var onödigt aggressiv och fällde Hussein bakifrån när han var på väg ut från straffområdet.

Fällningen gjorde strax innanför linjen, men här hade Jaro tur när domaren Marko Grönholm blåste för en relativt ofarlig frispark ute till vänster utanför straffområdet i stället för straffspark. Hur som helst var det överilat och klumpigt agerat av Moses.

Chris Mandiangu var igen pigg för Jaro och fick lagets första riktiga målchans i den 55:e minuten, men skottet från 10-12 meter gick strax utanför.

Jaro var piggare i andra halvlek. I den 75:e minuten var Pavle Milosavljevic nära att styra in en Mandiangu-frispark från närhåll, men petningen gick strax utanför.

Jaros första byte gav bra effekt när Anthony Olusanya sköt in 1-0 stolpe in från straffområdesgränsen ute till höger i den 80:e minuten. Detta efter att han hade snappat upp en lös boll och avancerat i djupled för att avlossa bössan från cirka 20 meter.

Med bortasegern gjorde Jaro KPV en tjänst. Karlebylaget är nu kvar på kvalplats med HIFK en poäng efter.

Jarobetygen

 • Emil Öhberg
 • Dárvin Chavez (v)
 • Pavle Milosavljevic
 • Johan Brunell
 • Kareem Moses
 • Anthony Dafaa (79)
 • Kazuki Takahashi (v)
 • Thomas Kula
 • Christopher Mandiangu (88)
 • Jim Myrevik
 • Felix De Bona (69)
 • Inhoppare:
 • Anthony Olusanya (69)
 • Toni Sjöstedt (79)
 • Kevin Peth (88)
 • Bänken: Jonas Edström, Ilari Antila, Axel Vidjeskog, Samba Sillah.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Få nackdelar med att bygga i trä – Arkitekt: "Lokalt, hållbart och underbart"

En ny trend inom byggnads- och arkitektbranschen håller på att kulminera, nämligen att bygga större byggnader i trä. Vasaarkitekten Johan Ångerman ser nästan enbart fördelar med att bygga med naturens material.

Nyhetsbild
Lokalt

Stort kulturhus byggs i Skellefteå – vill skapa levande stadskärna

SKELLEFTEÅ Ett nytt kulturhus håller på att resa sig i Skellefteå i Sverige. Inte helt olikt Wasa station vill man skapa attraktionskraft och ett stöd för besöksnäringen i regionen.

Nyhetsbild
Lokalt

Mässa med välmående som tema i Karleby

KARLEBY På söndag ordnas Minun voimani-mässan i Karleby för första gången. Temat är välmående.

Nyhetsbild
Kultur

För Emma Helle är skulpterandet som en drog – ställer ut i Karleby

KARLEBY Träet bjuder motstånd, men Emma Helle formar det. Till sin farmor med röda läppar och till en småleende Kristus på korset.

Mest läst senaste veckan