|

Williams väljer bort spektakulär helkroppsdräkt

NyhetsbildZoom
Serena Williams i sin svarta helkroppsdräkt i Franska öppna. Foto: Thibault Camus/AP/TT
Serena Williams kommer inte att bära sin omdiskuterade svarta helkroppsdräkt under US Open. – När det handlar om mode vill man inte upprepa sig, säger hon.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Häromdagen beslöt ledningen för Franska öppna, där den amerikanska tennisstjärnan bar helkroppsdräkten, att förbjuda liknande spektakulära dräkter till nästa års turnering.

– Grand slam-turneringarna har rätt att göra så. Och det är ingen stor sak för mig, säger Williams, som pratat med Franska tennisförbundets ordförande Bernard Giudicelli.

– Det verkar ändå som att de godkänner om vi använder något av hälsoskäl.

I dräkten kände sig Williams som en krigarprinsessa. Men det fanns också en hälsoaspekt till varför hon använde den – för att förbättra blodcirkulationen så hon inte fick några blodproppar. Det har varit ett problem för henne efter att hon fött sin dotter för ett år sedan.

Nu säger hon att hon hittat andra metoder för att förhindra blodproppar, att bära kompressionstajts.

I US Open är Williams ute efter sin 24:e grand slam-titel. Och hon tänker göra det i en ny klädkollektion med namnet Queen (drottning), med vita kläder under dagmatcher och svarta under kvällsmatcherna.

Den förra världsettan möter polskan Magda Linette i första omgången i natt.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan