|

Tung dag för tyska favoriter i US Open

NyhetsbildZoom
Dominika Cibulková. Foto: Andres Kudacki/APT/TT
Hon vann Wimbledon tidigare i år. Men i US Open blev det respass redan i tredje omgången för Angelique Kerber. Dessutom blev Alexander Zverev utslagen på herrsidan – av en annan tysk.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

De tyska stjärnorna Kerber och Zverev var båda fjärdeseedade i US Open, och rankade fyra i världen av WTA respektive ATP. Men de blev utslagna av Dominika Cibulková, Slovakien, respektive Philipp Kohlschreiber, Tyskland.

Den 29-åriga slovakiskan, rankad 34:a i världen, skrev segersiffrorna till 3–6, 6–3, 6–3.

– Jag har mött "Angie" två gånger i år (Sydney och Eastbourne) och hon har dödat mig på banan trots att jag inte spelat dåligt. Den här gången gjorde jag några saker annorlunda och det fungerade, säger Cibulková.

I fjärde omgången ställs hon mot amerikanskan Madison Keys, som tog sig hela vägen till final i US Open i fjol.

Segraren i den matchen möter sedan antingen spanjorskan Carla Suárez-Navarro eller Maria Sjarapova. Ryskan Sjarapova är vidare efter seger mot Jelena Ostapenko, Lettland, med 6–3, 6–2.

Däremot åkte femteseedade tjeckiskan Petra Kvitova ut mot vitryskan Aryna Sabalenka efter 7–5, 6–1 på lördagen. I och med det är bara tre av de tio toppseedade på damsidan kvar i fjärde omgången. Högst rankad är fjolårsmästarinnan Sloane Stephens – som kan komma att ställas mot Serena Williams i en helamerikansk semifinal.

Philipp Kohlschreiber är rankad 35:a i världen, och besegrade Zverev med 6–7 (1–7), 6–4, 6–1, 6–3.

– Jag hade bra returer, säger Kohlschreiber.

– Han brukar gilla att få ess när han servar. Det var en nyckelfaktor, att jag svarade med kraft i hans servegame.

Den 34-åriga tyska veteranen möter nu antingen argentinaren Diego Schwartzman eller japanen Kei Nishikori, som var i final 2014.

Zoom

Philipp Kohlschreiber. Foto: Andres Kudacki/AP/TT


Segraren där kan få möta andreseedade Roger Federer i kvarten. I den tredje omgången hade schweizaren inga större bekymmer med att besegra australiern Nick Kyrgios med 6–4, 6–1, 7–5.

I kampen om en plats i kvartsfinal ställs den femfaldiga US Open-segraren mot ett annat australiskt motstånd i form av John Millman.

Även sjätteseedade Novak Djokovic är vidare, efter att serben slagit ut fransmannen Richard Gasquet med 6–2, 6–3, 6–3.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Ekonomi

Suvi Markko bytte finska Raumo mot svenska Korsnäs: "Tack pappa för att du lärde mig språket"

KORSNÄS Suvi Markko växte upp i helfinska Raumo. Hon tackar pappa Yngve för att han alltid talat svenska med henne. Det har öppnat många dörrar. I dag är hon stolt vd för kosmetikföretaget Dermoshop i Korsnäs: "Det är en ädelsten för hela regionen."

Nyhetsbild
Lokalt

Jeppofamilj fick nej till utökad skolskjuts – "Får klättra upp i ett träd om vargen kommer"

NYKARLEBY Familjen Ström önskade "vargtaxi" ända från dörren. Staden sade nej: "Det har inte varit någon egentlig fara just där."

Nyhetsbild
Resfeber

Brygge – en medeltida hemlighet i Belgien

RESFEBER Med medeltida rötter är en promenad smått magisk bland smala gränder, tinnar och torn. Den sandiga kusten, bara en cykeltur bort, är en av Europas bäst bevarade semesterhemligheter.

Mest läst senaste veckan