|

Damerna på pallen – Portin slog axeln ur led

NyhetsbildZoom
Lotta Karhola, Henna-Riikka Haikonen och Sari Anttonen fick fira en tredjeplats i världscupstafetten. Foto: Lehtikuva/Handout/Erik Borg
Sari Anttonen, Lotta Karhola och Henna-Riikka Haikonen såg till att Finland fick en rolig avslutning på världscuphelgen i Norge.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Finlands förstalag slutade tredje i damernas stafett efter Sverige och Norge. Segrande Sverige var tre och en halv minut före Finland. Andralaget med Maija Sianoja, Miia Niittynen och Anna Närhi tog hand om fjärdeplatsen, men i de officiella resultaten räknas bara ett lag per nation in.

Sverige ryckte redan på första sträckan genom Karolin Ohlsson och ankaret Tove Alexandersson drog ifrån med ytterligare en minut.

Finlands första- och andralag gjorde upp om tredjeplatsen och på ankarsträckan var Haikonen säkerheten själv.

– Jag var förberedd på allt och gick ut och satsade på egen orientering. Efter varvningen insåg jag att vi låg tredje och försökte hålla ihop orienteringen på samma sätt, säger Haikonen.

Anttonen och Karhola konstaterar att världscuphelgens tuffa tävlingar kändes i benen.

– På morgonen kändes det som att man inte skulle orka med något alls och det var trögt i början. Men det blev inga större missar, säger Anttonen.

– En ganska tuff helg, men stafetten var roligare än lördagens jaktstart då det handlade mer om orientering. Terrängen var fin och banan var trevlig, säger Karhola.

Magne Dähli såg till att Norge knäckte Sverige och Tjeckien i toppstriden i herrarnas stafett. Finlands förstalag med Miika Kirmula, Fredric Portin och Aleksi Niemi slutade fjärde, trots lite problem på de inledande sträckorna.

Kirmula kom till växling som sextonde.

– Direkt i början blev det en rejäl krok. Jag hade inte återhämtat mig ordentligt från jaktstarten och det var en tuff dag i dag. Det vore roligt att kunna löpa ordentligt, säger Kirmula, som har haft problem med ena foten.

Portin lyckades inledningsvis bra på andrasträckan, men mot slutet körde det ihop sig.

– Jag funderade inte på annat än på min egna insats. Det började bra, men på slutet gjorde jag ett misstag. Sedan tappade jag balansen, föll och slog ena axeln ur led, säger Portin.

Zoom

Fredric Portin hade en tuff stafettdag i Norge. Foto: Arkiv/Touho Häkkinen/Orienteringsförbundet


Niemi gick ut med bra tempo och knappade in på konkurrenterna.

– Jag såg ett par andra i början, men fokuserade på min orientering. Benen var lite tröga, men jag försökte köra på avslappnat och hålla hög fart. Jag är riktigt nöjd med min insats, säger Niemi.

Världscupen avslutas i Tjeckien om en månad.

Källa: Pressmeddelande från orienteringsförbundet.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan