|

Sjarapova ute ur US Open

NyhetsbildZoom
Carla Suárez Navarro slog ut Maria Sjarapova ur US Open. Foto: Jason DeCrow/AP/TT
Ryskan Maria Sjarapova blev utslagen ur US Open genom en förlust mot spanska 30-seedade Carla Suárez Navarro.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Suárez Navarro vann med siffrorna 6–4, 6–3 över femfaldiga grand slam-mästarinnan Sjarapova.

– Maria har spelat här på kvällen många gånger så jag visste att jag behövde vara aggressiv, fokuserad och spela stabilt, säger Suárez Navarro efter matchen.

– Jag sa åt mig själv att springa och kämpa – på det sättet kan jag spela väldigt bra tennis.

Suárez Navarro tog hem segern på sin 30-årsdag och går nu vidare till kvartsfinal. Det blir hennes första singelkvartsfinal i US Open sedan 2013.

Hon säger att hon väntar sig att hela publiken kommer att heja på amerikanska Madison Keys i kvartsfinalen. Keys besegrade slovakiskan Dominika Cibulková med 6–1, 6–3 tidigare under måndagen.

– Jag har spelat mot henne några gånger. Hon har en bra serve och mycket erfarenhet, säger Suárez Navarro.

Keys har spelat stabilt i US Open och har bara förlorat ett set på fyra matcher. Cibulková har inte lyckats besegra Keys på fem försök.

– Jag kunde bara inte komma in i mitt spel. Det kändes som att när jag hade en chans så gjorde jag bara misstag för att jag hade för bråttom, säger en besviken Cibulková.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Polisen ger anvisningar: Så här gör du om du möter en varg

Vet du när du ska ringa nödcentralen eller när man ska kontakta en rovdjurskontaktperson vid ett vargmöte? Polisen informerar om hur man ska göra.

Nyhetsbild
Lokalt

Ullavabor vill lämna Karleby – "Karleby motsätter sig inte om det är majoritetens vilja"

Karleby Delar av Ullava vill lämna Karleby och höra till Kaustby eller Toholampi i stället. Geografin och skolfrågor ligger bakom planerna.

Nyhetsbild
Lokalt

Wilma och Matilda pratade bäst – "Det var roligt att få uttrycka en åsikt"

KARLEBY Det blev både språkbad och övning i att tala inför publik när österbottniska gymnasieelever tävlade i retorik på tisdagen.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan