|

Sport lånar ut unga förmågor

NyhetsbildZoom
Miro Lehtimäki spelade juniorhockey i USA i två säsonger innan han anslöt till Sports A-juniorer 2016. Foto: FM-ligan/Europhoto/Jukka Rautio
Backen Toivo Pennanen och anfallaren Miro Lehtimäki lånas ut till Hermes.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Pennanen och Lehtimäki, bägge 21, spelar med Hermes tills vidare.

Pennanen anslöt till Sport från KalPa inför den här säsongen. Han var med och vann FM-guld för A-juniorer i fjol.

Zoom

Toivo Pennanen är född i Joensuu och har fått sin hockeyfostran i Jokipojat. Foto: FM-ligan/Europhoto/Jukka Rautio


Lehtimäki var Sports bästa poängplockare i A-juniorernas FM-liga förra säsongen. Det blev 27+26=53 poäng i grundserien och anfallaren debuterade även i FM-ligan, där han spelade elva matcher.

Hermes inleder FM-serien borta mot TUTO den 28 september. Men Pennanen och Lehtimäki är i hetluften i Finlands cup redan i kväll då Hermes gästar RoKi i Rovaniemi.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan