|

Williams till semi – Stephens ute ur US Open

NyhetsbildZoom
Serena Williams fortsätter övertyga i US Open. Foto: Adam Hunger/AP/TT
Serena Williams tog ännu en stabil seger i New York.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Sexfaldiga mästarinnan Williams, USA, besegrade Katarina Pliskova, Tjeckien, i raka set 6–4, 6–3 i US Open-kvarten.

Williams dominerade matchen och satte tretton ess mot den åttondeseedade tjeckiskan. Det var Williams första seger över en topp tio-spelare sedan hon födde barn förra året.

I semifinal möter Williams lettiskan Anastasija Sevastova, som tidigare under tisdagen slog ut fjolårsvinnaren Sloane Stephens. I den fuktiga New York-hettan föll den tredjeseedade amerikanskan tungt med siffrorna 2–6, 3–6.

– När du inte spelar de viktiga bollarna bra kan matchen rinna dig ur händerna, säger Stephens, som missade totalt sju brejkchanser i första set.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan