|

Irland kräver att Uefa agerar mot Danmark

NyhetsbildZoom
Danmarks nödlandslag föll med 3–0 mot Slovakien på onsdagskvällen. Foto: Ronald Zak/AP/TT
Kaoset inom dansk fotboll kan förstöra hela Nations League-gruppen. Det menar Irlands förbundskapten Martin O'Neill. Irland är lottat i samma grupp som Danmark och Wales.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Martin O'Neills Irland möter i kväll Wales i premiären av Nations League. I gruppens andra match ställs Wales mot Danmark i Århus på söndag.

Martin O'Neill kräver nu att Europeiska fotbollsförbundet Uefa agerar så att Danmark inte får ställa upp med sitt nödlandslag – framför allt utgjort av division 2-spelare – mot Wales.

– Uefa borde och kommer nog att agera om det fortsätter som det ser ut nu, säger O'Neill till BBC.

– Uefa kommer att bli tvungna att reagera på något sätt. Om det fortsätter på det här sättet kommer det absolut finnas grader av orättvisa över det hela. Vi får se hur det hela utvecklar sig. Situationen kan vara löst inom de närmaste dagarna så att Danmark kan ställa upp med sitt starkaste lag.

Matchen mellan Irland och Danmark spelas under nästa landslagssamling, den 13 oktober.

Danska fotbollsförbundet, DBU, har inte lyckats enas med spelarföreningen om ett nytt kollektivavtal för det danska herrlandslaget, vilket gjort att förbundet fått lov att samla ett tillfälligt landslag till veckans matcher. På onsdagskvällen mötte laget, som tillfälligt leds av John "Faxe" Jensen, Slovakien i en träningslandskamp som man förlorade med 3–0.

Om det blir samma spelare som ställs på planen även mot Wales är fortfarande oklart – men flera matcher i division 2 har skjutits upp med anledning av att spelarna som var med mot Slovakien ska kunna vara tillgängliga även på söndag.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

Underhållande hockeymatch – Hermes slog TuTo

ISHOCKEY Hermes och Åbolaget TuTo bjöd på säsongens hittills bästa match i Karleby.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan