Martin O'Neills Irland möter i kväll Wales i premiären av Nations League. I gruppens andra match ställs Wales mot Danmark i Århus på söndag.

Martin O'Neill kräver nu att Europeiska fotbollsförbundet Uefa agerar så att Danmark inte får ställa upp med sitt nödlandslag – framför allt utgjort av division 2-spelare – mot Wales.

– Uefa borde och kommer nog att agera om det fortsätter som det ser ut nu, säger O'Neill till BBC.

– Uefa kommer att bli tvungna att reagera på något sätt. Om det fortsätter på det här sättet kommer det absolut finnas grader av orättvisa över det hela. Vi får se hur det hela utvecklar sig. Situationen kan vara löst inom de närmaste dagarna så att Danmark kan ställa upp med sitt starkaste lag.

Matchen mellan Irland och Danmark spelas under nästa landslagssamling, den 13 oktober.

Danska fotbollsförbundet, DBU, har inte lyckats enas med spelarföreningen om ett nytt kollektivavtal för det danska herrlandslaget, vilket gjort att förbundet fått lov att samla ett tillfälligt landslag till veckans matcher. På onsdagskvällen mötte laget, som tillfälligt leds av John "Faxe" Jensen, Slovakien i en träningslandskamp som man förlorade med 3–0.

Om det blir samma spelare som ställs på planen även mot Wales är fortfarande oklart – men flera matcher i division 2 har skjutits upp med anledning av att spelarna som var med mot Slovakien ska kunna vara tillgängliga även på söndag.