|

Savon Sanomat: Chauffören i olycksbussen i Kuopio gav sig på en ungdom – förbjöds att köra skolbuss

Den 67-årige busschauffören som körde av vägen i närheten av Kuopio orsakade i mars skråmor åt en 16-årig mopedbilsförare. Till följd av incidenten bestämde kommunen att han inte länge får köra skolskjuts.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Övertorneås skolskjutsansvariga Marja-Leena Laitinen säger i en intervju med tidningen Savon Sanomat att chauffören i olycksbussen i Kuopio tidigare i våras angrep en ungdom.

Enligt Laitinen blev chauffören arg på en mopedbilsförare som svängde in framför bussen. Busschauffören bromsade kraftigt och kunde undvika en krock. Därefter steg han ut ur bussen och skrek åt mopedbilsföraren. Efter ordväxlingen drog busschauffören ut ungdomen från mopedbilen. Ungdomen fick lindriga skråmor i grälet. Till följd av incidenten beslutade kommunen att de inte längre kommer att anlita busschauffören till att köra skolskjuts i Övertorneå.

Fyra personer dog den 21 augusti i en allvarlig trafikolycka i Kuopio. Polisen misstänker busschauffören för fyra fall av grovt dödsvållande, 22 fall av grovt vållande av skada samt grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

Kommentarer
|

Traktorförare omkom i lastbilskrock

Nyhetsbild
Arkivbild: Polis. Foto: Karolina Åsmus
Det var natten till tisdag som en person dog i en trafikolycka på riksväg 19.

Mest läst senaste veckan