|

Sports back varvar i gång i cupen – mot sina lagkamrater

NyhetsbildZoom
Niklas Nevalainen stod för sexton assist förra säsongen, men lyckades inte öppna målkontot. Foto: Arkiv/Arash Matin
Puckskickliga backen Niklas Nevalainen, som missade försäsongen på grund av skada, ska få upp farten genom att spela Finlands cup med Karhu HT. Björneborgslaget ställs mot Hermes i kväll.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Niklas Nevalainen, 25, har repat sig och varit med på Sports träningar på sistone. Men han finns inte med när Sport inleder ligasäsongen hemma mot Pelicans på fredag.

I stället är Nevalainen utlånad till Finlandsserielaget Karhu HT, som möter Hermes från Karleby i kvartsfinal i Finlands cup med start i kväll. Sport samarbetar vanligtvis med just Hermes och för tillfället är anfallaren Miro Lehtimäki och backen Toivo Pennanen utlånade till Hermes.

Kvällens match spelas i Björneborg och kvartsfinaldubbelns andra möte avgörs i Karleby på fredag. Tanken är att Nevalainen återvänder till Sport efter det.

Nevalainen, som är född i Nakkila och fostrad i Ässät, anslöt till Sport inför förra säsongen efter fem säsonger junior- och universitetshockey i USA.

Kommentarer
|

Säsongen över för Sports kanadensiska center

Nyhetsbild
Brody Sutters kontrakt med Sport går ut efter avslutad säsong. Foto: Arkiv/Linus Lindholm
Brody Sutters skada håller honom ur spel under återstoden av säsongen.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Kultur

Lars Sund nominerad till ytterligare ett litteraturpris

"Lars Sunds formuleringsglädje har få motstycken i den samtida svenskspråkiga litteraturen". De anser de som utser kandidaterna till Nordiska rådets litteraturpris.

Nyhetsbild
Lokalt

Tjänsten som rektor för Bonäs-Vestersundsby skola lediganslås

JAKOBSTAD Kommunerna i Jakobstadsregionen har enats om att annonsera ut lediga lärartjänster på söndag. I Jakobstad söks bland annat en rektor för Bonäs-Vestersundsby skola.

Nyhetsbild
Lokalt

Närvårdaren som slog larm om Ulrika talar ut

Situationen på vårdhemmet Ulrika var tröstlös, närmast kaotisk. Det säger den närvårdare som slog larm om missförhållandena på Esperi Cares boende i Kristinestad. Tarja Parkatti talar ut i närvårdarfacket Supers webbtidning.

Nyhetsbild
Inrikes

Antalet vaccinerade barn i Larsmo har ökat efter mässlingsfallet

Vaccinationstäckningen bland barn i Larsmo har gått upp. Sedan det konstaterade mässlingsfallet i november har andelen vaccinerade vuxit med över sju procentenheter.

Mest läst senaste veckan