|

Sports back varvar i gång i cupen – mot sina lagkamrater

NyhetsbildZoom
Niklas Nevalainen stod för sexton assist förra säsongen, men lyckades inte öppna målkontot. Foto: Arkiv/Arash Matin
Puckskickliga backen Niklas Nevalainen, som missade försäsongen på grund av skada, ska få upp farten genom att spela Finlands cup med Karhu HT. Björneborgslaget ställs mot Hermes i kväll.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Niklas Nevalainen, 25, har repat sig och varit med på Sports träningar på sistone. Men han finns inte med när Sport inleder ligasäsongen hemma mot Pelicans på fredag.

I stället är Nevalainen utlånad till Finlandsserielaget Karhu HT, som möter Hermes från Karleby i kvartsfinal i Finlands cup med start i kväll. Sport samarbetar vanligtvis med just Hermes och för tillfället är anfallaren Miro Lehtimäki och backen Toivo Pennanen utlånade till Hermes.

Kvällens match spelas i Björneborg och kvartsfinaldubbelns andra möte avgörs i Karleby på fredag. Tanken är att Nevalainen återvänder till Sport efter det.

Nevalainen, som är född i Nakkila och fostrad i Ässät, anslöt till Sport inför förra säsongen efter fem säsonger junior- och universitetshockey i USA.

Visa fler
Kommentarer
|

Franska färger i Hermes – Gabin Ville förstärker anfallet

Hermes plockar in lite franska färger i sin spelartrupp i Mestis. Gabin Ville heter det 21-åriga nyförvärvet, som förväntas gå in i anfallet.

Mest läst senaste veckan