|

Finska spelet "Alan Wake" blir tv-serie

Spelet "Alan Wake" från 2010 utvecklas till tv-serie. Zoom
Foto: Pressfoto/TT

Spelet "Alan Wake" från 2010 utvecklas till tv-serie.

Xbox- och pc-spelet "Alan Wake" från 2010 är på väg att bli tv-serie, rapporterar Variety. Spelet utvecklades av den finländska spelstudion Remedy entertainment och beskrivs av skaparna som en psykologisk actionthriller.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– "Alan Wake" är i princip en tv-serie som blev ett spel. Det är influerat av "Twilight Zone", Hitchcock och amerikanska deckarserier, säger Tomas Harlan, en av dem som omvandlar spelet till tv-serie.

"Alan Wake" handlar om den fiktiva författaren Alan Wakes resa till en liten stad i USA där han hoppas bli av med sin skrivkramp. I en surrealistisk upplevelse får han sedan se intrigen från sin senaste bok, som han inte minns att han har skrivit, spelas upp inför hans ögon.

Den kommande tv-serien kommer att skrivas och utvecklas av Peter Calloway ("Legion", "Cloak and dagger").

Spelstudion gjorde aldrig en riktig uppföljare, trots att spelet såldes i 3,2 miljoner exemplar. Remedy entertainment är även känt för spelet "Max Payne" som blev film 2008 med Mark Wahlberg i huvudrollen.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Veckans bil: Ford vässar klorna med nya Ranger Raptor

Ford Ranger är Europas mest sålda pickup.
Foto: CNP AB

Ford Ranger är Europas mest sålda pickup.

När det gäller att hitta slagkraftiga modellnamn så är det ingen som slår jänkarna på fingrarna. När dessutom Ford bestämmer sig för att visa vad senaste generationen av pickupen Ranger går för så sparar man inte på krutet.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan