|

Joshua försvarade sina titlar i London

Anthony Joshua får behålla sina bälten efter segern mot Alexander Povetkin i London. Zoom
Foto: Matt Dunham/AP/TT

Anthony Joshua får behålla sina bälten efter segern mot Alexander Povetkin i London.

I sjunde ronden var stormatchen inför 80 000 åskådare på Wembley i London över. Anthony Joshua hade då skickat i väg en höger som fick stopp på den ryske utmanaren Alexander Povetkin.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Joshua vann på teknisk knockout över Povetkin, som inledningsvis dominerade matchen, och bland annat träffade sin motståndare med en välriktad uppercut.

Knappt halvvägs in i matchen såg den 39-årige Povetkin dock ut att bli trött och 28-årige Joshua kunde ta över initiativet, och hitta sin högerkrok. 1.59 in i sjunde ronden bröt domaren matchen.

– Povetkin är en väldigt tuff utmanare, han bevisade det i kväll med bra vänsterkrokar och motslag, säger vinnaren Joshua från ringen.

– Jag kom hit för att ha kul och jag gav mitt bästa. Jag visste att han var stark i huvudet men svag i kroppen.

Annons
Zoom

Britten Anthony Joshua, höger, vann mot ryske Alexander Povetkin och försvarade därmed sina titlar i WBA, IBF, WBO och IBO. Foto: Matt Dunham/AP/TT


Med segern försvarade den 28-årige britten sina världsmästarbälten i tungvikt – WBA, IBF, WBO och IBO – och är dessutom uppe i 22 raka matcher utan förlust. 21 av dem på knockout.

– Det kunde ha blivit sju, kanske nio, kanske tolv ronder för att få ut honom härifrån. Men målet var att gå härifrån med segern, säger Joshua.

Förlusten blev Povetkins andra som proffs.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan