|

Nu kan privatpersoner ansöka om restaureringsbidrag för skyddade byggnader

NyhetsbildZoom
Flygbild Jakobstad. Foto: Arkiv/Thomas Björklund
Museiverket och NTM-centralen beviljar restaureringsbidrag för byggnader och kulturmiljöobjekt. Ansökningstiden pågår nu.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Nu kan privatpersoner och andra ansöka om bidrag för restaurering av byggnader och kulturmiljöobjekt från Museiverket och NTM-centralen. Ansökningstiderna går ut i november.

Restaureringsbidrag från Museiverket beviljas i första hand till ägare av objekt som är skyddade enligt lagen om skydd av byggnadsarvet (498/2010) eller till andra betydande objekt, vars iståndsättning förutsätter kultur- eller byggnadshistorisk specialkunnande. Ansökan till Museiverket stängs den andra november i år.

Även Närings-, trafik och miljöcentralerna beviljar understöd för vård av byggnadsarvet. Ansökningstiden går ut den 30 november i år.

Understöd kan sökas av privata ägare och sammanslutningar som främjar vård av byggnadsarvet (inte kommuner eller andra offentliga samfund). Understöd beviljas för underhåll, skydd och förbättring av kulturhistoriskt värdefulla objekt och deras omedelbara omgivning.

Kommentarer
|

Polisen övervakar yrkeschaufförerna nästa vecka

Nyhetsbild
Målet med den intensiverade övervakningen är att få bukt med trafiksäkerhetsproblem och grå ekonomi. Foto: Eva-Stina Kjellman
Polisen kommer att intensivövervaka den tunga trafiken nästa vecka.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan