|

Dyr "Red dead"-läcka för spelsajt

NyhetsbildZoom
Det blev dyrt för Trusted Reviews att publicera uppgifter från hemliga dokument. Arkivbild. Foto: Rockstar Studios/TT
En brittisk spelsajt betalar en miljon pund till välgörenhet, och ber om ursäkt till utgivaren Take-Two Interactive, för en artikel om storspelet "Red dead redemption 2".
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Artikeln, som publicerades på Trusted Reviews sajt, handlade bland annat om ett påstått battle royale-spelläge, har sedan dess plockats ned. Enligt Trusted Reviews kom informationen från hemliga företagsdokument, och företaget ber utan reservationer om ursäkt för publiceringen.

Take Two uppger för Variety att man tar säkerheten på allvar och att företaget kommer att vidta rättsliga åtgärder mot dem som läcker hemlig information. Pengarna, motsvarande 11,8 miljoner kronor, skänks till välgörenhetsorganisationer som riktar sig till nordamerikanska urinvånare.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan