|

Bästa finländska backhoppningen på flera år

NyhetsbildZoom
Antti Aalto fick en bra start på säsongen. Foto: Lehtikuva/Jussi Nukari
Antti Aalto lyckades bra i säsongens första individuella tävling i världscupen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Aalto slutade sjunde i dagens tävling i HS134-backen i polska Wisla. Det är den bästa finländska placeringen i världscupen på närmare tre år och Aalto förbättrade sin bästa placering rejält – tidigare har han varit 26:e som bäst. 


Aalto, 23, inledde med ett hopp på 123 meter och låg femte inför andra omgången. I andra hoppet blev det 127 meter, men Aalto föll tillbaka två steg i resultaten.

Efter en lyckad premiärhelg ser Aalto fram emot att hoppa världscup i Ruka nästa helg.

– Det blev två jämna och bra hopp i dag. Det här ger tilltro till att jag räcker till för att nå bra placeringar, säger Aalto.

Jarkko Määttä missade andra omgången med knapp marginal. Han slutade 31:a. 

Ryssen Jevgenij Klimov, som hoppade 131,5 meter i andra hoppet, vann tävlingen före tysken Stephan Leyhe och japanen Ryoyu Kobayashi.

Källa: Pressmeddelande från skidförbundet.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan