|

Zverev fick revansch på världsettan

NyhetsbildZoom
Alexander Zverev nådde sin största framgång hittills i karriären i London. Foto: Tim Ireland/AP/TT
I gruppspelet fick han storstryk. I finalen fick Alexander Zverev sin revansch mot världsettan Novak Djokovic – och tog hem ATP-slutspelet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

21-åriga tysken Zverev avslutade med stil. I sin andra av två matchbollar i andra set, på Novak Djokovic serve, stod Zverev för en av matchens absolut finaste slag när han med en fantastisk tvåhandsretur satte punkt för finalen och ATP-slutspelet som helhet.

Kronan på verket i en av Alexander Zverevs främsta tennismatcher någonsin, som slutade 6–4, 6–3 mot Novak Djokovic.

Förutom att dagens seger gav honom hans första ATP-slutspelstitel innebar den också revansch. De två tennisstjärnorna hade mötts i gruppspelet i London, där det blev serbisk storseger.

I finalen var det en helt annan historia. Zverev bröt Djokovic serve en gång i första set, och hela tre gånger i andra.

I en känslosam segerintervju tackade tysken allt och alla. Sitt team, publiken, sponsorerna, bollkallarna – men framför allt sin pappa och tränare, Alexander Zverev senior.

– Jag har alltid sagt att han kan vara den bästa coachen som finns i tennis, och jag menar det. Han kommer säkert inte sluta gråta över den här segern förrän nästa år, säger Zverev.

Trots allt hade han ju besegrat en världsetta.

– Du spelade verkligen bättre än du gjorde i gruppspelet och du förtjänade att vinna, säger Novak Djokovic med andrapriset i hand, i riktning mot Zverev.

Även om det inte blev en sjätte ATP-slutspelstitel så var 2018 ett år som gav en makalös comeback och grand slam-titlar för serben, som avslutar året som världsetta.

– Om man sätter saker i perspektiv så har det ändå varit ett fantastiskt år, säger Djokovic.

Vinnaren Zverev hade också enbart positiva ord till sin motståndare.

– Som du spelade andra halvan detta år. Jag undrar om vi någonsin kommer få se det. Jag är tacksam att du förlorade mot mig här i dag, säger Zverev.

Kommentarer
|

Lejoncoachen gråter inte efter NHL-spelare: "Lönar sig inte alls att spekulera"

Nyhetsbild
Anfallaren Marko Anttila och förbundskapten Jukka Jalonen tror att Finland har goda chanser att klara sig utmärkt i VM. Foto: Lehtikuva/Seppo Samuli
Med knappa två veckor till VM-premiären mot Kanada har Finland ett rätt anonymt landslag på benen. Förbundskapten Jukka Jalonen vill inte spekulera om NHL-förstärkningar – han litar på sitt lag oavsett.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan