|

Zverev fick revansch på världsettan

NyhetsbildZoom
Alexander Zverev nådde sin största framgång hittills i karriären i London. Foto: Tim Ireland/AP/TT
I gruppspelet fick han storstryk. I finalen fick Alexander Zverev sin revansch mot världsettan Novak Djokovic – och tog hem ATP-slutspelet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

21-åriga tysken Zverev avslutade med stil. I sin andra av två matchbollar i andra set, på Novak Djokovic serve, stod Zverev för en av matchens absolut finaste slag när han med en fantastisk tvåhandsretur satte punkt för finalen och ATP-slutspelet som helhet.

Kronan på verket i en av Alexander Zverevs främsta tennismatcher någonsin, som slutade 6–4, 6–3 mot Novak Djokovic.

Förutom att dagens seger gav honom hans första ATP-slutspelstitel innebar den också revansch. De två tennisstjärnorna hade mötts i gruppspelet i London, där det blev serbisk storseger.

I finalen var det en helt annan historia. Zverev bröt Djokovic serve en gång i första set, och hela tre gånger i andra.

I en känslosam segerintervju tackade tysken allt och alla. Sitt team, publiken, sponsorerna, bollkallarna – men framför allt sin pappa och tränare, Alexander Zverev senior.

– Jag har alltid sagt att han kan vara den bästa coachen som finns i tennis, och jag menar det. Han kommer säkert inte sluta gråta över den här segern förrän nästa år, säger Zverev.

Trots allt hade han ju besegrat en världsetta.

– Du spelade verkligen bättre än du gjorde i gruppspelet och du förtjänade att vinna, säger Novak Djokovic med andrapriset i hand, i riktning mot Zverev.

Även om det inte blev en sjätte ATP-slutspelstitel så var 2018 ett år som gav en makalös comeback och grand slam-titlar för serben, som avslutar året som världsetta.

– Om man sätter saker i perspektiv så har det ändå varit ett fantastiskt år, säger Djokovic.

Vinnaren Zverev hade också enbart positiva ord till sin motståndare.

– Som du spelade andra halvan detta år. Jag undrar om vi någonsin kommer få se det. Jag är tacksam att du förlorade mot mig här i dag, säger Zverev.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan