|

Brækhus vann historisk match

Cecilia Braekhus besegrade Aleksandra Magdziak-Lopes i matchen i Carson, Kalifornien. Zoom
Foto: Chris Carlson/AP/TT

Cecilia Braekhus besegrade Aleksandra Magdziak-Lopes i matchen i Carson, Kalifornien.

Cecilia Brækhus är fortsatt obestridd världsmästare i boxning.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Hennes 35:e proffsseger kom genom en klar poängseger mot polskamerikanska Aleksandra Magdziak-Lopes natten till söndagen. Därmed är den 37-åriga norskan fortfarande obesegrad med fem mästarbälten.

Matchen i Carson i USA skrev tv-historia i dubbel bemärkelse då det var första gången som HBO arrangerade en boxningsgala där huvudmatchen gick mellan två kvinnor. Fighten blev också den sista i den amerikanska tv-kanalen, som med den satte punkt för en 45 år lång boxningssatsning.

Frågan är vem Brækhus, som tävlar i weltervikt, tar sig an nästa gång. Kritiker menar att hon valde en enkel motståndare i Magdziak Lopes och nu spekuleras det om huruvida ett stjärnmöte mellan Brækhus och irländska Katire Taylor, som har två mästarbälten och tävlar i lättvikts, kan ske nästa år.

– En sådan match kan bli av 2019, och det skulle bli en stor match. Men det är en del förhandlingar som behöver göras innan det kan ske, har Brækhus tidigare sagt.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan