|

Adam Vidjeskog ska träna med KPV – aktuell för tre klubbar

NyhetsbildZoom
Adam Vidjeskog i JBK:s färger efter en duell mot KPV:s Yankuba Ceesay 2015. Nu är Vidjeskog aktuell för de grönvita. Foto: Arkiv/Nicklas Mattsson
Adam Vidjeskog är aktuell för åtminstone tre klubbar. Nästa vecka kommer han att träna med KPV.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I slutet av denna vecka kommer Adam Vidjeskog att träna med FC Haka och spela en match mot Tampere United på söndag. 

– Jag blev inbjuden på test till Haka och tänkte varför inte. Däremot har jag inte hört något från Jaro, säger Vidjeskog. 

Den före detta TUS- och Jarospelaren utför för tillfället en militärtjänstgöring anpassad för elitidrottare i Helsingfors och svor faneden på torsdagen. Vidjeskog ryckte in den 15 oktober och kommer ut i slutet av mars. 

– Men jag har förstått att jag inte behöver vara där så ofta längre nästa år och kommer att få gott om tid att träna. 

I samma grupp finns bland andra VPS-anfallaren Samu Alanko, som Vidjeskog spelade B-juniorfotboll med i Jaro. Att Vidjeskog fick plats på förbandet anpassat för elitidrottare hänger förmodligen samman med att han spelade 16 ligamatcher för PS Kemi under den gångna säsongen. 

– Jag var reserv då jag sökte när jag spelade i Jaro 2017, men det var lättare då jag spelade i ligan. 

Vidjeskog skrev på ett tvåårigt kontrakt med PS Kemi, men det hade ligaklausul och är nu uppsagt då Kemi ansöker om en plats i division 2.

– Det var en turbulent säsong. Allt som Jari Åhman hade byggt upp skulle bort när han fick sparken. Jag var förvånad att jag ens fick stanna kvar i klubben. Spelmässigt skulle vi inte längre vårda bollen, utan det blev ett enda tjongande. Om Åhman hade fått stanna kvar tror jag att vi hade haft betydligt bättre chanser att klara oss, säger Vidjeskog. 

Spel i Sverige hägrar också för honom.

– Det har alltid varit min dröm att spela utomlands. Jag provspelade med Linköping City i division 1 i mitten av november och fick en bild av att de vill ha mig, men de är lite senare med att skriva kontrakt i Sverige än i Finland. Fördelen med att spela i svenska division 1 vore att det skulle vara lättare att bli upptäckt av klubbar i Superettan och Allsvenskan.

Möjligen kommer Vidjeskog också att träna med Helsingfors IFK under återstoden av militärperioden.

Kommentarer

Mest läst senaste veckan