|

FIS-bossen: Kan inte straffa tournobbare

NyhetsbildZoom
Charlotte Kalla är en av stjärnorna som nobbade Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix/TT
Internationella skidförbundet FIS har inga planer på att införa straff mot de åkare som nobbar eller avbryter Tour de Ski. Det berättar marknadsdirektören Jürg Capol. "Man kan inte tvinga någon att vara med", säger han.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Svenskorna Charlotte Kalla och Ebba Andersson och norska storstjärnan Therese Johaug – flera av skidsportens allra största valde att inte alls ställa upp i Tour de Ski. Samtidigt avbröt åkare som Sveriges Stina Nilsson, schweizaren Dario Cologna, norrmannen Emil Iversen och samtliga finländska herrar.

Affischnamnens agerande möttes av hård kritik från olika håll – och en diskussion om eventuella straff mot åkare som inte kommer till start blossade upp.

Men att det skulle bli någon form av sanktioner mot åkare som väljer att nobba eller bryta Tour de Ski är inte aktuellt, enligt Internationella skidförbundets marknadsdirektör Jürg Capol.

– Vi måste acceptera det här. De som blir sjuka under tävlingens gång kan helt enkelt inte fullfölja, men kanske kan de behöva ett läkarintyg så att de kan få behålla sina poäng. Det är en åtgärd som går att göra, säger han.

Vissa experter tycker att åkare som inte är med i touren inte heller ska få vara med i VM.

– Man kan inte tvinga någon att vara med i Tour de Ski, och det är inget VM-kval. Man kan inte säga att någon måste vara med i touren för att få vara med i VM, det går inte, säger Capol.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Ekonomi

Marja Raks nya kollektion är klar: "Roligt att vara igång igen"

JAKOBSTAD Stilen är den samma som förr. Marja Raks nya kollektion bär hennes eget namn och kläderna kommer i första hand tillverkas enligt beställning.

Nyhetsbild
Ekonomi

Undersökning: Nyheter om aktuella samhällsfrågor som berör dem själva intresserar unga

Unga i åldern 18–34 läser mest nyheter som på olika sätt handlar om framtiden, visar en ny utredning.

Nyhetsbild
Lokalt

Sex kandidater blev tre – ÅA väljer ny rektor senast i mars

Sex kandidater har intervjuats för jobbet som rektor för Åbo Akademi. Tre av dem går nu vidare till nästa valomgång.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan