|

Minister Mattila till kommunerna: Granska servicen inom era enheter

– En kvalitativ vård av äldre måste vara också de stora privata aktörernas prioritet nummer ett, anser Sipilä. Zoom
Foto: Vesa Moilanen/Lehtikuva

– En kvalitativ vård av äldre måste vara också de stora privata aktörernas prioritet nummer ett, anser Sipilä.

Social- och hälsovårdsminister Pirkko Mattila (Blå) krävde på lördagen att de kommunala beslutsfattarna granskar läget inom sina egna vårdenheter. Enligt statsminister Sipilä är vårdbolagen nu satta under lupp.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Hon säger i ett pressmeddelande att regionförvaltningsverket agerade rätt angående vårdhemmets verksamhet.

– Jag är nöjd över att övervakningen i detta fall fungerade. Men problemet har visat sig så stort att de kommunala beslutsfattarna måste granska servicen inom sina egna vårdenheter runtom i landet, säger Mattila.

Social- och hälsovårdsminister Pirkko Mattila (Blå) är nöjd över att övervakningen i fallet med Attendos vårdhem fungerat.
Foto: Markku Ulander/Lehtikuva

Social- och hälsovårdsminister Pirkko Mattila (Blå) är nöjd över att övervakningen i fallet med Attendos vårdhem fungerat.Också statsminister Juha Sipilä (C) kommenterade på lördagen den senaste uppståndelsen kring Attendos äldreomsorg. Han skrev på Twitter att vårdföretagen inom äldreomsorgen nu är under särskild övervakning.
Annons
– En kvalitativ vård av äldre måste vara också de stora privata aktörernas prioritet nummer ett, skriver Sipilä.

Han säger också att det nu är dags för företagen att skrida till åtgärder. Med det hänvisar han till den lista på 25 förbättringsåtgärder som familje- och omsorgsminister Annika Saarikko (C) tillsammans med andra centrala aktörer inom vårdbranschen nyligen enades om. I enlighet med listan förbinder sig företagen bland annat vid att de så kallande "spökjobbarna" ska bort, de anställda ska uppmuntras till att påtala missförhållanden och att det ska bli nolltolerans vad gäller äldre som lider av undernäring på vårdinrättningar.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Demokraatti: Polisstyrelsen har polisanmält al-Hol-läckan

Polisöverdirektör Seppo Kolehmainen säger att Polisstyrelsen vill utreda huruvida någon inom polisen har läckt ett sekretessbelagt dokument.
Foto: Markku Ulander/Lehtikuva

Polisöverdirektör Seppo Kolehmainen säger att Polisstyrelsen vill utreda huruvida någon inom polisen har läckt ett sekretessbelagt dokument.

Frågan gäller ett dokument som läckt till vissa massmedier. Dokumentet gäller polisens förberedelser för att ta emot kvinnor och barn från al-Hol-lägret.

Mest läst senaste veckan