|

Storslalombacken i Åre förstörd – VM-tävling i fara

NyhetsbildZoom
Det blir ett febrilt arbete med att få Åres VM-backar i bättre skick. Här vattnas banan inför lagtävlingen. Foto: Anders Wiklund/TT
Snön är som strösocker och arrangörerna av Åre-VM har fått ett jätteproblem. Underlaget i storslalombacken är förstört, med mindre än två dagar kvar till tävling.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vädret har inte varit särskilt snällt mot VM-arrangörerna i Åre. Det har varit snö, vind och dimma.

Nu har ett misstag i kombination med mildväder gjort saken ännu värre. Underlaget i backen har blivit som strösocker på grund av att backen revs upp och vattnades inför herrarnas kombinationsslalom i måndags.

Tanken var att backen skulle bli hårdare. Men de mildare temperaturerna som kommit in över Åre gjorde att det blev precis tvärtom.

– Absolut ett misstag när man ser hur det blev, säger VM:s tävlingschef Hans Olsson till SVT.

– Det som hände var att vi gapade efter lite för mycket. Efter damstörtloppet skulle vi gå in och vattna mer, prognosen var att det skulle bli minusgrader och ganska kallt och fint över natten.

De närmaste dagarna väntas nu dessutom plusgrader, vilket gör att det kan bli extremt svåråkt i teknikgrenarna som ska avgöras under återstoden av veckan.

Svenska medaljhoppet Frida Hansdotter hoppas att funktionärerna hinner få ordning på backen trots allt.

– Vi håller på med en utomhussport, man får vara beredd. Men det är klart att jag verkligen hoppas att de kan få till det, säger hon.

– De har otroligt mycket folk på berget och gör allt vad de kan.

Kommentarer
|

Sparken för Eremenko gav lång cykeltur åt SJK-chef

Nyhetsbild
Alexei Eremenko samlade bara 1,1 poäng per match under sina 15 månader i SJK. Nu får hans SJK-kollega svettas på cykeln som ett resultat av att Eremenko fick sparken i fredags. Foto: Arkiv/Markku Jokela
SJK:s marknadschef Joni Vesalainen blir tvungen att cykla från Seinäjoki till Jakobstad efter att Alexei Eremenko fick sparken innan tränarkontraktet tog slut.

Mest läst senaste veckan