|

Syd- och Nordkorea vill ordna OS tillsammans

Seouls borgmästare Park Won-Soon hoppas att OS 2032 ska bli sista anhalten för en varaktig fred på den koreanska halvön. Zoom
Foto: Kim In-chul/AP/TT

Seouls borgmästare Park Won-Soon hoppas att OS 2032 ska bli sista anhalten för en varaktig fred på den koreanska halvön.

Sydkorea har beslutat att Seoul blir värdstad i ansökan om sommar-OS 2032, som görs tillsammans med Nordkorea.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Sydkorea hade även hamnstaden Busan som alternativ.

Nordkorea väntas tillkännage sin värdstad, sannolikt huvudstaden Pyongyang, inför eller under Internationella olympiska kommitténs möte i Lausanne på fredag.

När Seoul arrangerade OS 1988 bojkottades spelen av Nordkorea, men vinterspelen i Pyeongchang i fjol lättade på spänningen mellan grannländerna genom en gemensam inmarsch till invigningen och ett gemensamt ishockeylag för damer.

– Seoul-OS 1988 var ett försonings-OS när det gäller kalla kriget mellan öst och väst i Europa och Pyeongchang-OS 2018 var en milstolpe för fred på den koreanska halvön. 2032 års OS ska verka för att bli den sista anhalten för en varaktig fred, säger Seouls borgmästare Park Won-Soon.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Tillverkning av snö i foderfrys inför skid-FM misslyckades: "För hög luftfuktighet"

Luftfuktigheten inne i foderfrysen blev för hög och därmed gick det inte att tillverka  konstsnö där.
Foto: Privat

Luftfuktigheten inne i foderfrysen blev för hög och därmed gick det inte att tillverka konstsnö där.

Arrangörerna för skid-FM i Vörå hade stora förhoppningar om att tillverka snö i ett fryseri i Oravais. Men försöket misslyckades.

Mest läst senaste veckan