|

Arresteringsorder för ryssar i dopningshärvan

NyhetsbildZoom
Fransk polis har utfärdat arresteringsorder för tidigare ordföranden i ryska friidrottsförbundet, Valentin Balachnitjev (till höger). Foto: Alexander Zemlianichenko/AP/TT
Fransk polis har utfärdat arresteringsorder för ryska friidrottsaktörer.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Polisen i Frankrike vill ha tag i förra ryska förbundsordföranden i friidrott, Valentin Balachnitjev (som också var kassör i Internationella friidrottsförbundet IAAF), och tidigare förbundskaptenen Aleksej Melnikov för deras inblandning i den ryska dopningsskandalen i friidrott.

I samma utredning figurerar Papa Massata Diack, son till tidigare IAAF-ordföranden Lamine Diack. Han finns på Interpols lista över eftersökta och har sedan slutet av 2015 gömt sig i Dakar i Senegal.

Alla tre har stängts av på livstid av IAAF.

Ända sedan den ryska dopningshärvan i friidrott briserade hösten 2014 har fransk polis arbetat med att försöka fälla dem som var ansvariga för att hjälpa ryssarna att dölja dopningen.

IAAF har ännu inte släppt på avstängningen av rysk friidrott.

Kommentarer
|

Från operationsbordet till avklarad VM-gräns – spjutkastaren Toni Kuusela gillar läget: "Som en saga"

Nyhetsbild
Toni Kuusela klarade VM-gränsen (83 meter) i Paavo Nurmi Games den 11 juni. I Kuortane Games på midsommardagen nådde han inte riktigt upp till 80 meter. Foto: Daniel Byskata
Toni Kuusela var på väg att ge upp hoppet. Men då kom kastet som förde honom ett stort steg närmare VM i Doha.

Mest läst senaste veckan