|

Attendo vill höja kvaliteten och förbättra för kunderna

Attendo får ökade konstnader på cirka 19,1 miljoner eurosedan vårdbolaget tvingats stänga två enheter i Finland. Arkivbild. Zoom
Foto: Henrik Montgomery/TT

Attendo får ökade konstnader på cirka 19,1 miljoner eurosedan vårdbolaget tvingats stänga två enheter i Finland. Arkivbild.

Efter kritiken som uppstått under årets början ska vårdbolaget Attendo genomföra ett handlingsprogram för att "stärka kvalitet och kundnöjdhet", uppger företaget i ett pressmeddelande.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det innebär ökade kostnader på cirka 19,1 miljoner euro under 2019, vilket gör att det svenska bolaget nu gör en ny bedömning av bolagets marginal.

Attendo tvingades i slutet av februari att omedelbart avbryta sin verksamhet i Attendos serviceboende Kirkkopuisto i Utajärvi. Det var det tredje fallet på kort tid där ett privat vårdhem i Finland fått avbryta sin verksamhet. För Attendo var det den andra enheten som stängdes.

Vårdbolaget räknade tidigare med en god vinsttillväxt kommande år, men nu bedömer man att det kommer bli en lägre marginal med hänsyn till de ökade kostnaderna. "Kostnadsökningen kommer till stor del påverka resultatet redan under första kvartalet", heter det i pressmeddelandet.

Visa fler
|

Satakunnan kansa: Dödsorsakerna har klarnat för de två finländarna som dog på Silja Europa

Nyhetsbild
Båda passagerarna som hittades döda på Silja Europa är finländska medborgare. Foto: Mikko Stig/Lehtikuva
Polisen i Estland misstänker fortfarande inget brott i någondera av fallen som inträffade i oktober.

Mest läst senaste veckan