|

Attendo vill höja kvaliteten och förbättra för kunderna

NyhetsbildZoom
Attendo får ökade konstnader på cirka 19,1 miljoner eurosedan vårdbolaget tvingats stänga två enheter i Finland. Arkivbild. Foto: Henrik Montgomery/TT
Efter kritiken som uppstått under årets början ska vårdbolaget Attendo genomföra ett handlingsprogram för att "stärka kvalitet och kundnöjdhet", uppger företaget i ett pressmeddelande.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det innebär ökade kostnader på cirka 19,1 miljoner euro under 2019, vilket gör att det svenska bolaget nu gör en ny bedömning av bolagets marginal.

Attendo tvingades i slutet av februari att omedelbart avbryta sin verksamhet i Attendos serviceboende Kirkkopuisto i Utajärvi. Det var det tredje fallet på kort tid där ett privat vårdhem i Finland fått avbryta sin verksamhet. För Attendo var det den andra enheten som stängdes.

Vårdbolaget räknade tidigare med en god vinsttillväxt kommande år, men nu bedömer man att det kommer bli en lägre marginal med hänsyn till de ökade kostnaderna. "Kostnadsökningen kommer till stor del påverka resultatet redan under första kvartalet", heter det i pressmeddelandet.

Visa fler
|

HUS-styrelseordförande: "Behövs verkligen vård på svenska?"

Nyhetsbild
När svensk vård ifrågasattes på ett strategimöte vid Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt (HUS) blev Svenska folkpartiet förargat. Foto: Ari Sundberg/SPT
I en strategidiskussion ifrågasatte styrelseordförande för Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt (HUS) behovet av vård på svenska.

Mest läst senaste veckan