|

Toronto säkrade första NBA-finalen

Kawhi Leonard och hans Toronto är klara för NBA-final. Zoom
Foto: Nathan Denette/The Canadian Press/AP/TT

Kawhi Leonard och hans Toronto är klara för NBA-final.

Det blir Toronto som möter det regerande mästarlaget Golden State i final i den amerikanska basketligan NBA. Det är första gången som Toronto, ligans enda kanadensiska lag, tar sig hela vägen till final.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det sjätte mötet i semifinalserien mot Milwaukee slutade 100–94 till hemmalaget, som nu får några dagars vila innan finalserien drar i gång på torsdag lokal tid.

Gästande Milwaukee kopplade tidigt grepp om matchen och ledde fram till några minuter in i fjärde perioden. Toronto behöll sedan ledningen speltiden ut, om än med liten marginal.

Med bara sekunder kvar att spela hade hemmalaget endast tre poäng tillgodo (97–94) vilket gav Milwaukee en bra chans att ta matchen till förlängning. Men Toronto höll hårt i bollen och lyckades dryga ut ledningen till ointagliga sex poäng med drygt tre sekunder kvar. Redan då jublades det – både från bänken och bland fans på plats, som den kanadensiske rapparen Drake.

Matchens bäste poänggörare blev Torontos stjärna Kawhi Leonard med 27 poäng.

Annons
Semifinalserien slutade 4–2 till Toronto, i bäst av sju matcher.

Laget har bara funnit sedan mitten av 1990-talet, då det bildades som en del av NBA:s expansion i Kanada. I samma veva grundades ett NBA-lag i Vancouver, men det laget flyttade inför säsongen 2001–2002 till Memphis i USA.

|

F1-stjärnor avstod knäböjning inför premiär: "Det som spelar roll är fakta och beteenden"

Lewis Hamilton knäböjer inför F1-premiären i Österrike.
Foto: Dan Istitene/AP/TT

Lewis Hamilton knäböjer inför F1-premiären i Österrike.

Alla förare utom sex valde att knäböja inför F1-premiären i Österrike. På sociala medier förklarar stjärnorna Charles Leclerc och Max Verstappen varför de avstod.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan