|

Semenya med i Sydafrikas VM-trupp

NyhetsbildZoom
Caster Semenya. Arkivbild. Foto: Kamran Jebreili/AP/TT
Caster Semenya är med i Sydafrikas preliminära trupp till friidrotts-VM i Doha i månadsskiftet september–oktober. Detta trots att det inte är säkert att hon kommer tillåtas tävla i mästerskapet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Idrottens skiljedomstol Cas beslutade i maj att Semenya inte får tävla som kvinna om hon inte medicinerar ner sina naturligt höga testosteronvärden – en dom som Schweiz federala domstol upphävde den 4 juni.

Internationella friidrottsförbundet, IAAF, ställde sig mycket kritiskt till beslutet, och har till och med den 25 juni på sig att komma med synpunkter innan ett definitivt domslut faller.

Semenya har vunnit två OS- och tre VM-guld på 800 meter.

En annan överraskning i Sydafrikas trupp är världsrekordhållaren på 400 meter, Wayde van Niekerk. Van Niekerk har varit skadad i två år och knappt sprungit sedan en knäskada han ådrog sig i oktober 2017.

Kommentarer
|

Rysk idrottare stängs av – efter tränarsamarbete

Nyhetsbild
Avstängda tränaren Vladimir Kazarin tillsammans med 800-meterslöparen Maria Savinova, som vann OS-guld på 800 meter i London 2012 men senare blev av med medaljen efter att hon åkt fast för dopning. Foto: Lee Jin-man/AP/TT
Ryska 400-meterslöparen Artem Denmukhametov har stängs av tillfälligt av the Athletics Integrity Unit (AIU).

Mest läst senaste veckan