|

Semenya siktar på att delta i VM: "Finns alltid människor som vill provocera"

NyhetsbildZoom
Caster Semenya. Foto: Kamran Jebreili/AP/TT
Sydafrikanska löparstjärnan Caster Semenya är fri att tävla. Och redan nu är hon uttagen till VM i Doha i höst.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Federala högsta domstolen i Schweiz ogiltigförklarade Idrottens skiljedomstol Cas dom mot Caster Semenya. Sydafrikanskan är fri att tävla på medeldistans utan att sänka sina testosteronnivåer och har tagits ut i en preliminär VM-trupp till mästerskapet i Doha i höst.

På tisdagen vann hon den udda distansen 2 000 meter på tiden 5.38,19 i Montreuil, Frankrike. Efter loppet uttalade sig 28-åringen om den senaste tidens juridiska omkastningar. Internationella friidrottsförbundet (IAAF) har överklagat federala högsta domstolens dom.

– Jag får springa vilken distans jag vill. Det kommer alltid finnas människor som vill provocera dig, men jag kommer alltid fortsätta vara positiv. Jag kommer inte prata om överklagandet, jag har en advokat, säger Semenya.

Enligt nyhetsbyrån Reuters fick hon frågan om hon ska delta på 800 meter i VM, en distans hon har två OS-guld och tre VM-guld på.

Semenya svarar:

– Självklart är jag en idrottare, en idrottare av världsklass. Mina mål är tydliga.

Kommentarer
|

Rysk idrottare stängs av – efter tränarsamarbete

Nyhetsbild
Avstängda tränaren Vladimir Kazarin tillsammans med 800-meterslöparen Maria Savinova, som vann OS-guld på 800 meter i London 2012 men senare blev av med medaljen efter att hon åkt fast för dopning. Foto: Lee Jin-man/AP/TT
Ryska 400-meterslöparen Artem Denmukhametov har stängs av tillfälligt av the Athletics Integrity Unit (AIU).

Mest läst senaste veckan