|

England klart för slutspel – trots straffmiss

NyhetsbildZoom
Jodie Taylor skickade, med matchens enda mål mot Argentina, England till slutspel. Foto: Alessandra Tarantino/AP/TT
Vanina Correa såg ut att via en straffräddning ta sitt Argentina till ännu en bragdartad poäng. I stället klev Jodie Taylor fram, satte matchens enda mål och förde England till slutspel.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Nikita Parris kan pusta ut. Trots anfallarens straffmiss, eller snarare Vanina Correas räddning, i 28:e minuten är England klart för slutspel i VM.

"Lejoninnorna" vann med 1–0 efter att matchens enda mål i stället kommit i andra halvlek.

Och det går inte att säga annat än att det var välförtjänt när Beth Mead med ett perfekt inspel in i straffområdet hittade anfallaren Jodie Taylor, som enkelt kunde sätta bollen i det tomma nätet efter 62 minuters spel.

– Hon är en grym spelare, den sortens spelare som växer i stora matcher. Det är alltid härligt när ens centerforward gör mål, säger Phil Neville om Taylor till Fifas webbplats.

– Jag sa till Jodie inför matchen att jag visste att hon skulle göra mål. Hon fick sin belöning för sitt hårda jobb.

Argentina, med målvakten Correa i huvudrollen, kämpade tappert men kunde inte följa upp med en ny skräll efter sin öppningsmatch i VM där laget ordnade ett mållöst kryss mot Japan.

19–3 i avslut till England var talande för hur matchen såg ut och den här gången slutade det med uddamålsförlust för sydamerikanskorna.

– Om man bortser från straffen är vi besvikna. Men nu måste vi fokusera på nästa match och fortsätta att göra allt som vi har gjort bra hittills, säger Correa.

Resultatet innebär att England leder grupp D med sex poäng efter två matcher och därmed redan nu är garanterade att sluta etta eller tvåa.

För Argentinas del krävs nu seger mot Skottland i sista omgången för att avancera vidare från gruppspelet.

Visa fler
Kommentarer
|

Ishmael Yartey förstärker KPV – "Han tillför skicklighet"

KPV kämpar för att förnya kontraktet i FM-ligan. Till sin hjälp har man nu också Ishmael Yartey. En snabb ytter med både ghananskt och portugisiskt pass.

Mest läst senaste veckan