|

Jordgubbssäsongen är här – blåbären mognar i början av juli

Man hittar redan mogna inhemska jordgubbar i södra delarna av landet. Zoom
Foto: Congerdesign

Man hittar redan mogna inhemska jordgubbar i södra delarna av landet.

Försommaren har varit gynnsam för jordgubbarna. Det har varit lagom varmt och regnat lagom mycket. Nu förutspås en bra jordgubbsskörd.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den primära skördesäsongen för jordgubbar börjar nu. Man hittar redan mogna inhemska jordgubbar i södra delarna av Finland.

Jordgubbarna mognar sakta men säkert också i mellersta delarna av landet, skriver Frukt och Bärodlarnas förbund i ett pressmeddelande. Däremot får de i Österbotten och i östra och norra Finland vänta en liten stund till på inhemska jordgubbar. Även buskhallonens skördesäsong börjar nu.

Blåbär i juli

Webbplatsen mustikkaan.fi förutspår att blåbären mognar vecka 27 (1–7.7) i södra Finland, vecka 28 (8–14.7) i mellersta Finland och vecka 29 (15–21.7) i Österbotten.

Annons
April var exceptionellt varm i år och gjorde att blåbärsriset började blomma rekordtidigt. Början av juni var också varm. Ännu för några veckor sedan förutspåddes därför blåbärssäsongen börja två veckor tidigare än vanligt, men nu ser blåbären ut att mogna i juli precis som tidigare år, skriver Innofactor i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

217 nya coronafall – ytterligare tolv har dött

Under epidemins gång har över 40 000 coronafall bekräftats i Finland.
Foto: Sofia Westerholm/SPT

Under epidemins gång har över 40 000 coronafall bekräftats i Finland.

Närapå 56 000 finländare har nu fått åtminstone sin första dos av coronavaccinet.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan