|

Svenska mittfältsstjärnan: Ska nog ha ett brutet ben

NyhetsbildZoom
Kosovare Asllani satsade i flera situationer i åttondelsfinalen mot Kanada, och tog sig ibland åt sin högerfot. Foto: Janerik Henriksson/TT
Kosovare Asllani har fortsatta problem med hälsenan i höger fot. Men att Sveriges offensiva mittfältsstjärna ska missa lördagens kvartsfinal mot Tyskland finns inte på kartan.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Kosovare Asllani hade ett leende på läpparna efter 1–0-segern mot Kanada i måndagskvällens åttondelsfinal i VM i Frankrike.

Men runt hennes högra fot fanns åter ett bandage. Dessutom större än det som satt på foten efter gruppspelsmötet med USA i torsdags då hon fick en första, ordentlig smäll på hälsenan. På lördag väntar Tyskland i VM-kvartsfinalen i Rennes.

Hur orolig är du över att inte kunna spela den matchen?

– Inte orolig, jag ska nog ha ett brutet ben om jag inte ska spela den matchen. Jag kastade mig nog in i många situationer (mot Kanada) där jag kunde fått ett brutet ben... peppar, peppar, säger Asllani.

Rehabilitering kommer vara Asllanis fokus inför helgens stormatch på Roazhon Park, där Sveriges besegrade Chile i VM-premiären för två veckor sedan. Då gjorde den 29-åriga mittfältsstjärnan mål.

– Nu får vi maxa de här dagarna för återhämtning och försöka ladda om till kvartsfinal mot Tyskland. Det kan inte bli bättre. Magiskt, såna här matcher man vill spela och jobbat för att komma till sedan man började spela fotboll, säger hon.

Mot Kanada spelade Asllani fram till Stina Blackstenius segermål och orsakade, med en hands, den kanadensiska straff som Hedvig Lindahl senare räddade.

– Otroligt skönt för oss. Också kul för Stina att göra mål, säger Asllani om anfallaren som hade gått av planen i elva raka landskamper utan att göra mål.

Har ni behövt stötta henne?

– Jag sa faktiskt till henne i morse att "i dag gör du mål, i dag kommer du göra mål". Ibland handlar det bara om att inge självförtroende och veta att någon tror på dig. Hon vet om att jag sa det, väldigt kul att det blev sanning.

Vad svarade hon?

– Hon skrattade lite, hon var kanske lite nervös. Jag bara "men du ska göra mål", det var kul att hon fick göra det.

Visa fler
Kommentarer
|

Kaptenen från Oravais vill fixa EM-biljetten om en månad: "Skulle vara alldeles otroligt stort"

Nyhetsbild
Tim Sparv testade på tisdagsmorgonen om vaden höll. Det gjorde den inte, och lagkaptenen följde matchen mot Armenien från bänken. Foto: Markku Ulander
Finlands fotbollslandslag har sitt öde i egna händer. Vinst mot Liechtenstein om en månad, och EM-biljetten är kirrad. Lagkaptenen Tim Sparv myser vid blotta tanken.

Mest läst senaste veckan