|

Milanorivalerna vill bygga ny arena

NyhetsbildZoom
Får Inters spelare jubla på en ny arena i framtiden? Foto: Luca Bruno/AP/TT
Serie A-klubbarna Milan och Inter har ansökt om att gå vidare med planer om en ny arena som ska ersätta klassiska San Siro.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I ett gemensamt utlåtande skriver Milanoklubbarna att de vill bygga en ny modern fotbollsarena med plats för runt 60 000 åskådare. Arenan ska ligga i centrum i ett stort evenemangsområde.

– Det är ett omfattande projekt som kommer kräva investeringar på över 1,2 miljarder euro. Det är avgörande för att få Milano tillbaka till toppen av den europeiska och globala fotbollen, skriver klubbarna.

– Arenan ska bli en plats för invånare, supportrar och turister 365 dagar om året och skapa jobb för över 3500 människor.

Klubbarna skriver även att ett nybygge är att föredra före en omfattande renovering av San Siro, som officiellt heter Stadio Giuseppe Meazza.

Kommentarer
|

En av Finlands främsta på Fantasy Premier League tipsar: "Planera långsiktigt"

Nyhetsbild
Den 9 augusti drar Premier league i gång. Samtidigt inleder många säsongen i Fantasy Premier League. Foto: Linus Lindholm
Är du trött på att det inte går som det vill i Fantasy Premier League? Mathias Broman slutade topp-30 i Finland förra säsongen och ger tips på hur man ska lyckas.

Mest läst senaste veckan