|

Messi slapp lång avstängning

NyhetsbildZoom
Lionel Messi vandrar av planen efter att ha blivit utvisad i semifinalen mot Chile i Copa América tidigare i juli. Foto: Nelson Antoine/AP/TT
Lionel Messi stängs av en landskamp och får böta 1 500 dollar efter att ha riktat korruptionsanklagelser mot det sydamerikanska fotbollsförbundet Conmebol. Det var ett långt mildare straff än vad stjärnan hotats med.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Conmebol hade hotat Argentinas lagkapten och storstjärna med två års avstängning från allt landslagsspel efter att bland annat ha sagt att sommarens Copa América var riggad till Brasiliens favör.

Förbundet nöjde sig alltså med att ge stjärnan en bot på motsvarande drygt 14 000 kronor och stänga av honom i nästa tävlingsmatch, vilket antagligen blir Argentinas första kvalmatch till VM 2022.

Efter semifinalen, som Argentina förlorade mot Brasilien, ifrågasatte Messi domarinsatsen och sade bland annat att "jag hoppas att Conmebol gör något åt de här domarna som stör matchen genom att favorisera ett lag".

Efter bronsmatchen mot Chile, som Argentina vann med 2–1, kom Messi med fler korruptionsanklagelser och vägrade delta i medaljceremonin och hämta sin bronspeng.

Även ordföranden för det argentinska fotbollsförbundet, Claudio Tapia, straffas för kommentarer om att domarna hjälpt Brasilien. Tapia petas från platsen som en av Conmebols representanter i internationella fotbollsförbundet Fifas exekutivkommitté.

Brasilien vann Copa América efter vinst med 3–1 över Peru i finalen.

Kommentarer
|

Lagseger för Esse IK - Forsén tvåmålsskytt

Nyhetsbild
Johan Forsén gjorde Esse IK:s båda mål i den viktiga segern mot Sundom IF. Här jagas han av Simon Nymark under ett derby mot PeFF i fjol. I år är Forsén och Nymark lagkamrater. Foto: Arkiv/Björn Bredbacka
Esse IK tog en viktig seger på tisdagen när Sundom IF betvingades i Ytteresse.

Mest läst senaste veckan