|

Messi slapp lång avstängning

Lionel Messi vandrar av planen efter att ha blivit utvisad i semifinalen mot Chile i Copa América tidigare i juli. Zoom
Foto: Nelson Antoine/AP/TT

Lionel Messi vandrar av planen efter att ha blivit utvisad i semifinalen mot Chile i Copa América tidigare i juli.

Lionel Messi stängs av en landskamp och får böta 1 500 dollar efter att ha riktat korruptionsanklagelser mot det sydamerikanska fotbollsförbundet Conmebol. Det var ett långt mildare straff än vad stjärnan hotats med.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Conmebol hade hotat Argentinas lagkapten och storstjärna med två års avstängning från allt landslagsspel efter att bland annat ha sagt att sommarens Copa América var riggad till Brasiliens favör.

Förbundet nöjde sig alltså med att ge stjärnan en bot på motsvarande drygt 14 000 kronor och stänga av honom i nästa tävlingsmatch, vilket antagligen blir Argentinas första kvalmatch till VM 2022.

Efter semifinalen, som Argentina förlorade mot Brasilien, ifrågasatte Messi domarinsatsen och sade bland annat att "jag hoppas att Conmebol gör något åt de här domarna som stör matchen genom att favorisera ett lag".

Efter bronsmatchen mot Chile, som Argentina vann med 2–1, kom Messi med fler korruptionsanklagelser och vägrade delta i medaljceremonin och hämta sin bronspeng.

Annons
Även ordföranden för det argentinska fotbollsförbundet, Claudio Tapia, straffas för kommentarer om att domarna hjälpt Brasilien. Tapia petas från platsen som en av Conmebols representanter i internationella fotbollsförbundet Fifas exekutivkommitté.

Brasilien vann Copa América efter vinst med 3–1 över Peru i finalen.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

VPS matchade 22 spelare – kryssade mot FC Jazz

Samba Sillah var nära att näta i början av träningsmatchen mot FC Jazz.
Foto: Arkiv/Linus Lindholm

Samba Sillah var nära att näta i början av träningsmatchen mot FC Jazz.

Samtliga spelare som tränat med VPS på sistone fick minuter när laget spelade träningsmatch i Björneborg. Nya testspelare fanns också med.

Mest läst senaste veckan