|

Rinne om antalet medarbetare: ”Vid årsskiftet ser vi över behovet på nytt”

Antalet ministermedarbetare i regeringen har väckt debatt. Enligt statsminister Antti Rinne kommer man att se över antalet medarbetare vid årsskiftet. Zoom
Foto: Catariina Salo/SPT

Antalet ministermedarbetare i regeringen har väckt debatt. Enligt statsminister Antti Rinne kommer man att se över antalet medarbetare vid årsskiftet.

Statsminister Antti Rinne (SDP) säger att antalet ministermedarbetare inte är hugget i sten.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Antalet medarbetare i regeringen Rinne är nästan dubbelt så många som i regeringen Sipilä. Den förra regeringen hade 42 specialmedarbetare och fyra statssekreterare, medan Rinnes regering kommer att ha högst 70 specialmedarbetare och 15 statssekreterare. Oppositionen har kritiserat det ökande antalet medarbetare som ett sätt att stödja de egna partierna.

På SDP:s sommarmöte i Helsingfors säger Rinne att regeringen har bedömt att det är ett lämpligt antal för att den nya regeringen ska kunna sköta sina ärenden bra i ett läge där man ska genomföra stora samhälleliga reformer och Finland dessutom är EU-ordförandeland. Rinne säger ändå att antalet inte är hugget i sten.

–  Vid årsskiftet bedömer vi efter EU-ordförandeskapet om det finns behov för en ändring, säger Rinne.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

HS: THL:s generaldirektör vill omvärdera strategin för att bromsa coronaepidemin

THL:s generaldirektör Markku Tervahauta vill satsa på den sydkoreanska strategin för att bromsa coronaepidemin.
Foto: Markku Ulander/Lehtikuva

THL:s generaldirektör Markku Tervahauta vill satsa på den sydkoreanska strategin för att bromsa coronaepidemin.

Enligt THL:s generaldirektör Markku Tervahauta skulle den sydkoreanska strategin minska de ekonomiska förlusterna och möjliggöra en större rörelsefrihet i samhället.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan