|

Över 160 bränder upptäcktes i samband med spaningsflygningar i år

Tack vare spaningsflygningarna kunde Räddningsväsendet rycka ut i tid för att släcka en lång rad markbränder, uppger Regionförvaltningsverket. Zoom
Foto: Carl-Anton Storbacka/SPT

Tack vare spaningsflygningarna kunde Räddningsväsendet rycka ut i tid för att släcka en lång rad markbränder, uppger Regionförvaltningsverket.

Skogsbränderna har hållit Räddningsväsendet sysselsatt denna sommar. Enligt Regionförvaltningsverkets statistik har myndigheterna upptäckt sammanlagt 162 bränder i samband med sina spaningsflygningar i år.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Största delen av flygningarna gjordes i juli och augusti då det genomfördes två flygningar per dag runtom i Finland. Fram till mitten av augusti har de finska myndigheterna gjort sammanlagt 700 spaningsflygningar. Tack vare spaningsflygningarna lyckades Räddningsväsendet hindra bränderna från att sprida sig till större områden.

Hela 139 av alla de 162 bränder som upptäcktes var så kallade markbränder som drabbade skogar, gräsområden eller torvproduktionsområden.

Enligt Regionförvaltningsverket räckte det årliga anslaget på 500 000 euro inte till för att täcka kostnaderna för flygverksamheten. Flygningarna tryggades därför med hjälp av Inrikesministeriets tilläggsanslag på 400 000 euro.

Spaningsflygningarna görs på 22 rutter som täcker hela landet. Flygningarna sköts vanligtvis av lokala flygklubbar eller av flygbolag.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Finlands lucia Sara Ray skred in på luciamorgonen – se video från följets första uppträdande

Finlands lucia 2019 Sara Ray med följe uppträdde på luciamorgonen i Helsingfors.
Foto: Catariina Salo/SPT

Finlands lucia 2019 Sara Ray med följe uppträdde på luciamorgonen i Helsingfors.

Finlands lucia gjorde sitt första uppträdande i Forum i Helsingfors på luciadagen. Se henne skrida nerför trapporna med sitt följe.

Mest läst senaste veckan