|

Över 160 bränder upptäcktes i samband med spaningsflygningar i år

NyhetsbildZoom
Tack vare spaningsflygningarna kunde Räddningsväsendet rycka ut i tid för att släcka en lång rad markbränder, uppger Regionförvaltningsverket. Foto: Carl-Anton Storbacka/SPT
Skogsbränderna har hållit Räddningsväsendet sysselsatt denna sommar. Enligt Regionförvaltningsverkets statistik har myndigheterna upptäckt sammanlagt 162 bränder i samband med sina spaningsflygningar i år.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Största delen av flygningarna gjordes i juli och augusti då det genomfördes två flygningar per dag runtom i Finland. Fram till mitten av augusti har de finska myndigheterna gjort sammanlagt 700 spaningsflygningar. Tack vare spaningsflygningarna lyckades Räddningsväsendet hindra bränderna från att sprida sig till större områden.

Hela 139 av alla de 162 bränder som upptäcktes var så kallade markbränder som drabbade skogar, gräsområden eller torvproduktionsområden.

Enligt Regionförvaltningsverket räckte det årliga anslaget på 500 000 euro inte till för att täcka kostnaderna för flygverksamheten. Flygningarna tryggades därför med hjälp av Inrikesministeriets tilläggsanslag på 400 000 euro.

Spaningsflygningarna görs på 22 rutter som täcker hela landet. Flygningarna sköts vanligtvis av lokala flygklubbar eller av flygbolag.

Kommentarer
|

Daniel Waller körde bilen då hans mamma dog: "Jag kan vara glad trots att jag är deprimerad"

Nyhetsbild
Mikaela Waller är stolt över sin lillebror Daniel Waller. – Många andra skulle ha grävt ner sig någonstans men han kämpade för att anpassa sig till vad som hade hänt. Foto: Linnea de la Chapelle/SPT
Hur känns det att beskylla sig själv för sin egen mammas död? Det vet 29 år gamla Daniel Waller.

Mest läst senaste veckan