|

Nästan 40 000 sålda biljetter när Sverige möter Norge

NyhetsbildZoom
Sverige möter Norge på Friends arena i Solna i kväll. Foto: Janerik Henriksson/TT
Matchen på Ullevål i Oslo var en galen 3–3-historia. I kväll ställs Sverige och Norge mot varandra på Friends arena.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Tre poäng skiljer mellan grannländerna i en EM-kvalmatch som kan bli avgörande i grupp F. Då siktar Svenska fotbollförbundet (SvFF) på över 40 000 sålda biljetter.

Åtta gånger har det svenska herrlandslaget i fotboll mött Norge på 2000-talet, men aldrig har så mycket stått på spel som nu.

Och intresset för EM-kvalmatch mot Norges svenska förbundskapten Lars Lagerbäck och hans lag har varit stort – större än vad SvFF räknade med.

– Det finns ett jättestort intresse nu när det sportsliga resultatet är som det är, säger Christoffer Lund, förbundets biljettansvarige.

Med halva EM-kvalet spelat är det nog få som räknar med att Spanien – som leder gruppen med fem poängs marginal – kommer att tappa förstaplatsen under återstående fem matcher.

I stället handlar det om att säkra EM-biljetten nästa sommar genom att nå andraplatsen. Där kämpar Sverige (10 poäng) och Norge (7 poäng) tillsammans med Rumänien (8 poäng). Sverige har dessutom har en möjlighet att nå mästerskapet via Nations League.

Vid en förlust på Friends arena riskerar Sverige att hamna sist av trion när Rumänien samtidigt förväntas ta tre lätta poäng hemma mot Malta.

Martin Ödegaard är en nyckelspelare i Lars Lagerbäcks Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB/TT


Enligt SvFF är drygt 38 400 biljetter sålda till matchen. Men enligt Christoffer Lund siktar man på att sälja minst 40 000 biljetter – nästan 10 000 fler än för hemmamatcherna mot Rumänien respektive Malta tidigare i kvalet.

– Vi brukar snitta ungefär 2000–2500 matchdagsköp. Men i dag är det en viktig match så jag tror ännu fler kommer att köpa, säger Lund.

Förbundskaptenen Janne Andersson förväntas göra en signifikant ändring inför matchen. Enligt Expressen petar Andersson anfallaren Marcus Berg, som ännu inte mäktat med ett mål i kvalet.

I stället väntas Robin Quaison starta i anfallet tillsammans med stjärnskottet Alexander Isak. Duon stod för en stark insats senast mot Färöarna där Quaison gjorde ett mål medan Isak hann med att sätta två bollar i 0–4-segern.

Den här gången kommer dessutom Bundesligamittfältaren Emil Forsberg att vara tillgänglig. Forsberg har missat delar av kvalet och stod bland annat över senast mot Färöarna, men är nu redo att spela.

– Jag vet vad jag går för, jag tror på mig själv, jag vet vad jag kan göra och jag räknar med att spela, sa han tidigare i veckan.

Av 2000-talets åtta matcher mellan Sverige och Norge har det svenska landslaget bara lyckats vinna en – i augusti 2013. Men Norge är inte särskilt mycket mer framgångsrikt utan har i sin tur mäktat med två segrar medan fem matcher slutat oavgjort.

En som ser fram emot mötet – det första i kvalsammanhang sedan 1977 – är Norges Martin Ödegaard.

– Det tror jag att alla gör. Det är ju ett grannmöte och att få spela mot lillebror – det blir kul, säger han till NTB.

Kommentarer
|

Rasism mot Lukaku – kommentator sparkas

Nyhetsbild
Ännu en gång har Romelu Lukaku blivit offer för rasism i Italien. Foto: Luca Bruno
En italiensk kommentator på tv-kanalen Top Calcio 24 har fått sparken efter ett rasistiskt utspel mot Inters anfallare Romelu Lukaku.

Mest läst senaste veckan