|

Sanna Marin deltar i luftfartskonferens i Bryssel på torsdag

NyhetsbildZoom
I samband med konferensen träffar Sanna Marin direktören för Europeiska organisationen för säkrare flygtrafiktjänst (Eurocontrol) Eamonn Brennan och verkställande direktören för Europeiska byrån för luftfartssäkerhet (EASA) Patrick Ky. Foto: Martti Kainulainen/Lehtikuva
Konferensen är ett av transportsektorns huvudevenemang under Finlands EU-ordförandeskap.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Kommunikationsminister Sanna Marin (SDP) öppnar på torsdag en högnivåkonferens om luftrumsplanering i Bryssel, meddelar Kommunikationsministeriet i ett pressmeddelande.

Konferensen arrangeras av Kommunikationsministeriet i Finland tillsammans med Europeiska kommissionen. Evenemanget är ett av huvudevenemangen för transportsektorn under Finlands tid som ordförandeland.

Överbelastning av flygtrafiken

Temat för konferensen är framtiden för det gemensamma europeiska luftrummet. Bakgrunden till konferensen är en överbelastning av flygtrafiken till följd av bristande kapacitet på flygtrafiktjänster, särskilt i Centraleuropa.

Hösten 2018 tillsatte kommissionen en expertgrupp som skulle utveckla åtgärder för att förbättra situationen. En rapport togs fram under våren. Under sommaren har intressegrupperna inom luftfarten – under ledning av kommissionen – berett en gemensam ståndpunkt om hur rekommendationerna ska framskrida.

Intressegrupperna överlämnar sitt offentliga uttalande till minister Marin och Henrik Hololei, generaldirektör för Europeiska kommissionens generaldirektorat för transport, under konferensen.

Kommentarer
|

Amanda var 14 när hon sålde sex för första gången – "Jag önskar att folk hade reagerat på vad jag höll på med"

Nyhetsbild
Amanda Bergström sålde sex för första gången när hon var fjorton år gammal. Metoo blev ett personligt uppvaknande för henne och fick henne att inse att hon utsatts för övergrepp. Foto: Heidi Hakala/SPT
Många ville köpa sexuella tjänster av Amanda Bergström innan hon ens fyllt 18 år. Metoo-kampanjen blev ett uppvaknande för Bergström som talar på den nordiska metoo-konferensen i Reykjavik som inleds på tisdag.

Mest läst senaste veckan