|

Premier League-rivalerna donerar miljonbelopp

I Storbritannien finns organisationer som skänker mat till behövande, så kallade food banks. Arkivbild. Zoom
Foto: Carolyn Kaster/AP/TT

I Storbritannien finns organisationer som skänker mat till behövande, så kallade food banks. Arkivbild.

Manchester United och Manchester City donerar tillsammans 100 000 brittiska pund, motsvarande 108 000 euro, till stöd för ett nätverk i staden som skänker mat till behövande under coronakrisen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Insatsen kommer efter ett initiativ från supportrarna och Premier League-rivalerna bidrar med 50 000 pund var till nätverket Trussell Trust.

"I en utmanande tid är vi glada över att, tillsammans med våra supportrar, kunna hjälpa de mest sårbara i vårt samhälle som en enad stad (City United)", skriver de engelska storklubbarna i ett uttalande.

Donationen ska kompensera för de pengar som vanligtvis tillfaller organisationen i samband med matchdagar. Ingen engelsk ligafotboll spelas fram till i slutet av april på grund av spridningen av det nya coronaviruset.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Finska EU-parlamentariker kräver demokrati i Ungern

Finländska Europaparlamentariker reagerar med oro på Ungerns undantagstillstånd.
Foto: Michal Cizek/Lehtikuva

Finländska Europaparlamentariker reagerar med oro på Ungerns undantagstillstånd.

Europaparlamentariker befarar att den ungerska regeringen utnyttjar coronakrisen för att inskränka på rättsstatsprincipen.

Mest läst senaste veckan