|

Finland står inför ett förlorat årtionde: "Men vi har ett bra system med stöd, och kriser tar slut"

Arbetslivsprofessor Vesa Vihriälä. Zoom
Foto: Antti Aimo-Koivisto/Lehtikuva

Arbetslivsprofessor Vesa Vihriälä.

"I krisens mitt finns i första hand servicebranscherna. Skillnaderna är stora på hur olika branscher och hur olika företag påverkas", säger arbetslivsprofessor Vesa Vihriälä. Men den här krisen har också lärt oss mycket. Vi är bra på att anpassa oss, säger han.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Arbets- och näringsministeriet och Finansministeriet tillsatte i början av april en utredningsgrupp under ledning av arbetslivsprofessor Vesa Vihriälä med uppgift att utvärdera metoder för att accelerera den finländska ekonomin efter coronavirusepidemin.

I rapporten presenterar utredningsgruppen en bedömning av coronakrisens konsekvenser och de åtgärder genom vilka de skador som drabbar Finlands ekonomi kan minskas.

Förutom Vihriälä ingår ekonomerna Bengt Holmström, Sixten Korkman och Roope Uusitalo i utredningsgruppen, som presenterade sina slutsatser på en presskonferens.

SPT direktrapporterade från presskonferensen.

Annons
 

Också här kan du följa presskonferensen: 

 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Nordea: Svensk återhämtning långsammast i Norden

Konsumtionen återhämtar sig långsammare i Sverige än i övriga Norden.
Foto: Isabell Höjman/TT

Konsumtionen återhämtar sig långsammare i Sverige än i övriga Norden.

Efter att ha fallit stort i mars har konsumtionen nu återhämtat sig i alla nordiska länder. Men återhämtningen är långsammare i Sverige än i övriga Norden.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan