|

Digital vårfesthälsning till alla läroinrättningar

Undervisningsminister Li Andersson (VF) deltar i ministeriets och Utbildningsstyrelsens vårfesthälsning till alla läroinrättningar. Arkivbild. Zoom
Foto: Mikael Piippo/SPT

Undervisningsminister Li Andersson (VF) deltar i ministeriets och Utbildningsstyrelsens vårfesthälsning till alla läroinrättningar. Arkivbild.

Efter en tung vår visar Utbildningsstyrelsen och Undervisnings- och kulturministeriet sin uppskattning genom att skicka en digital hälsning till alla läroinrättningar.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Utbildningsstyrelsen och Undervisnings- och kulturministeriet sänder en digital hälsning till alla daghem, skolor och andra läroanstalter med anledning av våravslutningen, skriver statsrådet i ett pressmeddelande.

–  Våren har varit en exceptionell tid för oss alla. Förändringarna som skett med kort varsel har inneburit utmaningar för såväl dem som arbetar inom undervisning och fostran som för alla barn och föräldrar, som fått lov att agera och att anpassa sig till ett helt nytt och okänt läge, säger Anita Lehikoinen, kanslichef vid Undervisnings- och kulturministeriet, i pressmeddelandet.

Detta ingår i vårfesthälsningen

  • Finlands virtuella kör: Kevät ja minä.
  • Hevisaurus: Mikä minusta tulee isona och Räyh.
  • Ylioppilaskunnan laulajat: Gaudeamus Igitur.
  • En musikalisk hälsning från Finlands symfoniorkestrar.
  • Undervisningsminister Li Anderssons och forsknings- och kulturminister Hanna Kosonens festtal och hälsning till alla barn och unga.
 
Det här är ministeriets sätt att tacka alla som ordnar småbarnspedagogik och utbildning och alla aktörer inom undervisningssektorn för årets arbetsinsats.

Hälsningarna finns till läroinrättningarnas förfogande på ministeriets Youtube-kanal och kan laddas ner på statsrådets bildbank på fredag klockan 9.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Regn och åska under veckan – värmen återvänder tidigast i slutet av juli

Ett lågtrycksområde för med sig regnskurar och på många håll även åska under den kommande veckan.
Foto: Sofie Fogde/SPT

Ett lågtrycksområde för med sig regnskurar och på många håll även åska under den kommande veckan.

Regnskurar, åska och hårda vindar är att vänta under den kommande veckan. Mellan regnskurarna finns ändå en god chans att få se sommarsolen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan