|

Statsrådet fattade beslut om gränstrafiken – träder i kraft på måndag

Finland lättar på reserestriktionerna från vissa länder. Från och med måndag upphör resebegränsningarna att gälla utländska medborgare som kommer från Norge, Danmark, Island, Estland, Lettland och Litauen. Zoom
Foto: Mikael Piippo/SPT

Finland lättar på reserestriktionerna från vissa länder. Från och med måndag upphör resebegränsningarna att gälla utländska medborgare som kommer från Norge, Danmark, Island, Estland, Lettland och Litauen.

Regeringen meddelade om de nya direktiven för gränstrafiken till Finland i torsdags.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Statsrådet fattade på fredagen beslut om att införa de ändringar i Finlands gränstrafik som regeringen presenterade i torsdags. De nya direktiven träder i kraft på måndag.

Från och med måndag, den 15 juni, upphör resebegränsningarna att gälla utländska medborgare som kommer från Norge, Danmark, Island, Estland, Lettland och Litauen. De behöver heller inte sätta sig i karantän i fjorton dagar när de kommer till Finland.

Finländska medborgare har enligt grundlagen alltid rätt att lämna och återvända till Finland, förutsatt att de inte är förhindrade med stöd av lag. Utländska medborgare har alltid rätt att lämna Finland, förutsatt att de inte är förhindrade med stöd av lag.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

58 nya fall av coronaviruset

58 nya fall av coronaviruset har bekräftats under det senaste dygnet.
Foto: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

58 nya fall av coronaviruset har bekräftats under det senaste dygnet.

Hittills har sammanlagt 8 980 personer smittats av coronaviruset.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan