|

Statsminister Marin deltar i Europeiska rådets möte i dag

Statsminister Sanna Marin deltar i Europeiska rådets möte i Bryssel den 15 och 16 oktober. Zoom
Foto: Catariina Salo/SPT

Statsminister Sanna Marin deltar i Europeiska rådets möte i Bryssel den 15 och 16 oktober.

EU-ländernas ledare diskuterar framtagning och distribution av coronavaccin.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Statsminister Sanna Marin deltar i Europeiska rådets möte i Bryssel den 15 och 16 oktober. På mötesagendan finns ärenden som coronapandemin, EU:s framtida förbindelse med Storbritannien och klimatförändringarna.

Europeiska rådet ska bedöma den epidemiologiska situationen och diskutera samordningen med att ta fram och distribuera ett coronavaccin på EU-nivå.

EU-ländernas ledare ska också utvärdera genomförandet av Brexit och diskutera det framtida partnerskapet med Storbritannien som ska inledas den 1 januari 2021.

När det gäller klimatförändringarna ska Europeiska rådet titta på vilka framsteg som gjorts i unionen med tanke på EU-målet om klimatneutralitet senast 2050. Europeiska kommissionen har föreslagit ett nytt etappmål, det vill säga en minskning av utsläppen med minst 55 procent till 2030. För närvarande har EU förbundit sig att minska sina utsläpp med minst 40 procent till 2030.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Henriksson: Inte rätt tidpunkt koppla in Olycksutredningscentralen

Justitieminister Anna-Maja Henriksson anser inte att nu är rätt tidpunkt att koppla in Olyckutredningscentralen på Vastaamo-fallet. Bilden är tagen vid Ständerhuset den 23 oktober. Henriksson deltog i onsdagens aftonskola på distans.
Foto: Jussi Toivanen/Statsrådets kansli

Justitieminister Anna-Maja Henriksson anser inte att nu är rätt tidpunkt att koppla in Olyckutredningscentralen på Vastaamo-fallet. Bilden är tagen vid Ständerhuset den 23 oktober. Henriksson deltog i onsdagens aftonskola på distans.

Justitieminister Anna-Maja Henriksson uppger att regeringen fortsätter diskutera på vilket sätt det kunde bli möjligt för offren i Vastaamo-läckan att byta personbeteckning, om de själva vill.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan