|

196 nya coronafall – de flesta i huvudstadsregionen

Sammanlagt 1 403 061 finländare har tills vidare testats för coronaviruset. Zoom
Foto: Jeanette Östman/SPT

Sammanlagt 1 403 061 finländare har tills vidare testats för coronaviruset.

Över hälften av landets coronasmittade bor i huvudstadsregionen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Institutet för hälsa och välfärd registrerade 196 nya fall av coronaviruset på söndagen. Det här innebär att sammanlagt 14 848 finländare hittills har drabbats av coronasmittan under pandemin.

Incidensen, alltså det totala antalet smittade i relation till 100 000 invånare de senaste två veckorna, är nu 44,6, uppger institutet. Totalt 2 474 personer har smittats av coronaviruset de senaste två veckorna.

Sammanlagt 1 403 061 finländare har tills vidare testats för coronaviruset. Enligt fredagens statistik är det nu 70 coronapatienter som vårdas på sjukhus och 11 av dem som får intensivvård. Totalt 353 finländare har dött av epidemin.

Hela 8 020 personer eller 54 procent av dem som har smittats av coronaviruset bor i huvudstadsregionen.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Professor: Grundlagen gör det svårt för regeringen att stoppa coronaviruset

Lasse Lehtonen, diagnostikchef vid Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt, tycker att det är juridiskt märkligt att beredskapslagen ska behöva tillämpas för att man ska kunna skydda befolkningen från epidemin.
Foto: Sofie Fogde/SPT

Lasse Lehtonen, diagnostikchef vid Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt, tycker att det är juridiskt märkligt att beredskapslagen ska behöva tillämpas för att man ska kunna skydda befolkningen från epidemin.

Professorn i hälsorätt Lasse Lehtonen säger att grundlagen tolkas för strikt för att man på ett förebyggande sätt ska få bukt med coronavirusepidemin.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan