|

344 nya fall av coronaviruset i Finland

Institutet för hälsa och välfärd. Zoom
Foto: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Institutet för hälsa och välfärd.

Hittills har sammanlagt 15 910 personer smittats av coronaviruset.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

344 nya fall av coronaviruset har bekräftats under det senaste dygnet. Det uppger Institutet för hälsa och välfärd på fredagen. Sedan epidemins början har sammanlagt 15 910 fall av covid-19 konstaterats i Finland.

Under de senaste 14 dagarna har Finland haft 44,3 nya fall av covid-19 per 100 000 invånare.

Enligt onsdagens uppgifter har 354 personer avlidit till följd av coronaviruset i Finland. För tillfället får 65 personer sjukhusvård för covid-19, av dem får 10 intensivvård. Fredagens uppgifter uppdateras senare under dagen.

Institutet för hälsa och välfärd rapporterar om eventuella dödsfall, antalet personer som vårdas på sjukhus och hur många som får intensivvård på måndagar, onsdagar och fredagar.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Professor: Grundlagen gör det svårt för regeringen att stoppa coronaviruset

Lasse Lehtonen, diagnostikchef vid Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt, tycker att det är juridiskt märkligt att beredskapslagen ska behöva tillämpas för att man ska kunna skydda befolkningen från epidemin.
Foto: Sofie Fogde/SPT

Lasse Lehtonen, diagnostikchef vid Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt, tycker att det är juridiskt märkligt att beredskapslagen ska behöva tillämpas för att man ska kunna skydda befolkningen från epidemin.

Professorn i hälsorätt Lasse Lehtonen säger att grundlagen tolkas för strikt för att man på ett förebyggande sätt ska få bukt med coronavirusepidemin.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan